Danskenes stjerne filmet før VM. Nå kan hevngjerrige motstandere nekte ham spill i åttendelsfinalen.

René Toft spiller håndball-VM med «ulovlig» skinne på albuen. Den kan Ungarn nekte ham å bruke.

René Toft har brukt en skinne på sin høyre albue til nå i VM. Den kan sette en stopper for ham søndag.

René Toft Hansen kom i søkelyset da VM startet. Det internasjonale håndballforbundet ville ikke godkjenne hans albueskinne, selv om han har spilt med den i seks år på klubb- og landslag. I stedet overlot IHF til motstanderne å bestemme om de ville tillate Toft å bruke skinnen. Etter OL strammet IHF inn på beskyttelsesutstyr som inneholder metall.

Hittil har alle motstanderne sagt ja, men lørdag kan Toft få nei før søndagens åttendedelsfinale mot Ungarn - i alle fall hvis ungarerne er hevngjerrige.

I en treningskamp mot Ungarn før VM prøvde Toft å fremprovosere et rødt kort til en motstander ved å kaste seg bakover og late som om han var blitt utsatt for brøyt. Helt meningsløst ettersom det var en treningskamp.

I motsetning til i fotball har håndballen vært forskånet for utbredt filming, men de siste årene er det blitt litt mer vanlig. Nå venter danskene spent på om Ungarn sier «takk for sist» - og nei til albueskinnen før sønadgens åttendedelsfinale.

Les også

Underlig regelendring skapte reaksjoner i Danmark. Så kom gladmeldingen.

Norge favoritt

René Toft er en meget viktig mann i Danmarks forsvar. Han er så avhengig av albueskinnen at han sier det er uaktuelt å spille uten.

Før Norge begynner å tenke på Danmark i en eventuell kvartfinale i Albertville tirsdag, må Makedonia beseires i åttendedelsfinalen lørdag ettermiddag. Det har i alle fall Norsk Tipping stor tro på at Norge greier. Laget står bare i 1,35 i odds til seier over Makedonia med storskytter Kiril Lazarov. Da lagene møtte si EM i fjor, ble det uavgjort.

Dette er åttendedelsfinalene:

Lørdag

Kl. 16.00 Norge-Makedonia 34–24

Kl. 18.00 Frankrike-Island 31–25

Kl. 20.45 Russland-Slovenia 26–32

Kl. 20.45 Brasil-Spania 27–28

Søndag

Kl. 16.00 Ungarn-Danmark

Kl. 16.00 Hviterussland-Sverige

Kl. 18.00 Tyskland-Qatar

Kl. 20.45 Kroatia-Egypt

SISTE: Ungarn har godkjent Tofts albueskinne.