Sport

Tutta &laquo;stjal&raquo; putter -<br/> tok sin første Major

Før Major-seieren slet Suzann Pettersen på greenene. Men under tirsdagens sponsorturnering prøvde hun putteren til en av spillpartnerne sine. Han fikk den ikke tilbake.

Suzann Pettersen kunne endelig begrave spøkelset fra Kraft Nabisco Championship da hun vant LPGA mesterskapet.
  • Petter Bøifot

Suzann Pettersen skrev et nytt kapittel i norsk golfhistorie da hun vant Historisk seier! i Maryland. Men det så alt annet enn bra ut før turneringen. Tutta hadde slitt med putteren helgen før og var frustrert. — Det kunne ikke bli mye verre for meg, sa Tutta ifølge lpga.com.

- Gjorde som jeg ville

Men under tirsdagens sponsorturnering prøvde hun putteren til Tom Elliot, en av amatørene i gruppen hennes. Det var det siste han så til den køllen. - Den gjorde akkurat som jeg ville, så jeg beholdt den, sa den nykronede Major-vinneren fra Oslo. Hun betalte ikke for putteren, men kjøpte en ny til amatørspilleren som hjalp henne med å vinne.

Begravde spøkelset

Dette var også den første Major-turneringen siden Kraft Nabisco, der Tutta kollapset på de siste hullene og mistet en sikker ledelse. Denne gangen holdt hun nervene i sjakk. På de siste ni hadde hun birdieputter på hvert hull, bare to av dem på mer enn fire meter. - Jeg var ikke i nærheten av de følelsene jeg hadde på Kraft Nabisco, sa Tutta ifølge AP. - Jeg beviste endelig at jeg kan sette alt sammen og vinne en Major. Nå slipper jeg kanskje spørsmål om det igjen, sier hun.

Passerte millionen

Seieren betød at Tutta for første gang passerte en million dollar i en sesong. Hun topper nå listen i kampen for å bli årets spiller på LPGA-touren og er på andreplass på pengelisten. Hun får nå en ukes pause før neste turnering som spilles i New York. Uka etter følger årets kanskje største turnering, U.S. Open.

Les også

  1. Historisk seier!

  2. Du vinner med 68, Tutta!

  3. Tutta varierte stort

  4. - Rom for forbedring

  5. - På skinner hele dagen

  6. Sirkus Wie fortsetter

  7. Blir i USA ti år til

  8. Tutta på puttekurs

Les mer om

  1. Golf