Sport

Frykter Hushovd blir vraket til Tour de France

— BMC har kjørt rytterne sine altfor hardt, mener sykkelekspert.

SLITER I USA:

Bradley Wiggins viser ingen svakhetstegn og styrer mot seier i Tour of California. Sykkelekspert Mads Kaggestad tror Thor Hushovds Tour de France-plass er i fare.

— Jeg er veldig usikker på om Thor kommer med til Tour de France, dessverre. Han kjører veldig beskjedent i California, selv om jeg ikke legger så mye vekt på det, men omstendighetene rundt, sier Kaggestad til NTB.

Thor Hushovd har slitt i varmen i California. Sammen med blant annet Tom Boonen trillet Grimstad-syklisten i mål i den siste gruppen torsdag, 11.43 minutter bak etappevinner Taylor Phinney. Hushovd endte på 105.-plass.

Har bommet tidligere

I sammendraget er nordmannen nummer 115 av 122 ryttere. 42.46 minutter skiller opp til ledende Bradley Wiggins.

— Vi får håpe Thor får et godt rittprogram med Sveits rundt fram mot Tour de France. Han kan vinne i Sveits, men det er avhengig av hva som skjer etter California-syklingen, og der har jo BMC-laget bommet tidligere, påpeker den tidligere toppsyklisten.

— De har kjørt rytterne sine altfor hardt tett oppi den belastningen det rittet er for kroppen med døgnomstilling og kraftanstrengelser. Rytterne får for dårlig tid til å restituere seg. De blir sendt på tøffe treningssamlinger og løpende uttak uten særlig plan, fortsetter TV 2-eksperten.

Kanskje blir det bare to nordmenn i årets TdF. Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug virker å være våre sikreste kort denne sommeren.

— Jeg håper Thor kommer med, men frykter at han må være hjemme i Norge i juli eller sykler mindre ritt, sier Kaggestad.

Wiggins har kontroll

Wiggins leder etapperittet i California med 28 sekunder ned til Rohan Dennis fra Australia når tre etapper gjenstår. På den femte etappen over 174 fra Pismo Beach til Santa Barbara ble Wiggins nummer 22, mens Dennis var nummer 13. De kom i mål på samme tid.

Igjen var det svært varmt i California. 32-33 grader gjorde det hele til en svett affære.

— Alle følte varmen i dag. Det er den varmeste dagen jeg noensinne har opplevd på sykkelen. Noen vil virkelig bli påvirket av dette, men varmen er lik for alle. Heldigvis er det meldt noe mer svale temperaturer fremover, sa Wiggins.

Torsdagens etappe i California ble vunnet av amerikanske Taylor Phinney. Tolv sekunder bak fulgte slovaken Peter Sagan. Tredjeplassen gikk til amerikanske Matthew Goss.

(©NTB)