Sport

Etter Verås Larsens OL-gull ble det stille. I går ble rekken uten norsk jubel brutt.

Eivind Vold tok Norges første mesterskapsmedalje i padling siden 2012.

Eivind Vold tok medalje på 5000 meter i EM. Eirik Verås Larsen til høyre. Foto: Eirik Verås Larsen/NTB scanpix

  • Pål Strande Gamlemoen
    Journalist

Norge har ikke tatt en eneste mesterskapsmedalje på seniorsiden siden Eirik Verås Larsen padlet inn til gull på 1000-meter under London-OL i 2012.

Søndag brøt Eivind Vold (22) fra Oslo den nesten fem år gamle forbannelsen. Vold tok bronse på 5000-meteren under EM i Plovdiv, Bulgaria.

– Det er noen år siden sist vi vant en medalje, så nå er jeg kjempeglad. Han gjorde et fantastisk løp. Han gjorde alt riktig, skiftet posisjon når han måtte og angrep når han kunne angripe, sier Eirik Verås Larsen, som nå er sportssjef i Norges Padleforbund.

Verås Larsen tok OL-medalje i tre mesterskap på rad, fra Athen i 2004 til gullet til London i 2012. Han har også tre VM-gull og syv EM-gull.

Les også

Donna de Varona var USAs første kvinnelige sportsanker på TV. Avslutningen ble ikke slik hun trodde.

– Vi har bygd sakte, men sikkert

Etter at Verås Larsen la opp, har det vært et generasjonsskifte i norsk padling.

OL-helten mener dette også er grunnen til at medaljene har uteblitt.

– Vi har hatt et ungt lag siden London-OL. I padling presterer man gjerne ikke før man er 25 år gammel. Vi har hatt veldig mange mellom 19 og 24. Vi har bygd sakte, men sikkert.

Les også

Utøvere har sendt 130 medaljer i retur til OL-arrangøren: – Det er pinlig

Budsjettutfordring

24 år gamle Vold havnet på fjerdeplass i fjorårets EM på 5000 meter – den samme øvelsen han ble nummer tre i søndag. Ifølge Verås Larsen er gode forutsetninger og skreddersydd trening til hver enkelt utøver nøklene til fremgang.

– Utfordringen i padling er å ha et budsjett som gjør at vi kan tilby utøverne en hverdag som gjør at de får trent nok. For å hevde oss blant resten av nasjonene, må vi reise bort dit man kan padle og trene hele året. På våren og høsten er vi ofte i Florida.

OL-gullvinneren har vært sportssjef i padleforbundet siden mars. Om seks uker kommer hans viktigste utfordring så langt. Da er det VM i Račice, Tsjekkia.

– Nå blir det trening og formtopping inn mot VM, slår Verås Larsen fast.

Hør Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til fotball-EM. Hør hvordan Norge vurderes og hvem som er gullfavoritt:

Les mer om

  1. Padling