Brækhus nærmer seg drømmen sin

Signaler fra fredagens antidopingseminar i Oslo tyder på at Cecilia Brækhus er et steg nærmere å få oppfylt drømmen om å få bokse i et proffstevne i Norge.

Norges idrettsforbund og Antidoping Norge arrangerte fredag et antidopingseminar. Her Cecilia Brækhus sammen med David Howman i WADA.

I mars virket det som om det var en gedigen isfront mellom Brækhus og Norges Idrettsforbund.

Idrettsforbundet brukte svært negative ord om den første søknaden fra Brækhus-siden om å få bokse i Norge. Idrettsforbundet mente at antidopingarbeidet ikke var godt nok tatt vare på i søknaden.

Brækhus var lei seg og såret og gikk hardt ut tilbake i mediene.

Nå er en ny søknad sendt.

Bedre stemning mellom partene

Under et antidopingseminar i Oslo fredag virket stemningen mellom partene å være mye bedre.

Advokat John Kristian Elden, styreleder i First Lady Promotion AS, tror at dette vil løse seg.

Les også

Fortsatt forvirring om X Games

— Ja, ser vi på tilbakemeldingene som vi i dag har fått fra Idrettsforbundet og Antidoping Norge, som er meget positive til måten vi har lagt opp antidopingarbeidet på, så ser det ut til at dette går i riktig vei og at vi kommer i mål. Vi har brukt noen uker på å gå igjennom et nytt regelverk og tilpasse det, og det mener jeg at vi har fått til på en god måte, sier Elden til NTB.

- Hva står igjen?

— Det eneste vi ikke har på plass og som er noe uklart, er hvem som skal oppnevne den såkalte uavhengige domstolen dersom det blir tatt noen dopingprøver som er positive og som må underkastes en sanksjon. Der har vi en dialog med departementet som jeg tror vil løse seg slik at vi får et organ på plass som er uavhengig nok etter idrettens regler og slik at utøvernes rettssikkerhet blir godt nok ivaretatt.

Antidoping Norge: – Tror vi får det til

Anders Solheim, daglig leder for Antidoping Norge, er av samme oppfatning som Elden.

— Vi er i god dialog og samarbeider godt med First Lady Promotion AS om å drifte et antidopingarbeid som er i tråd med WADAs dopingbestemmelser. Dette tror jeg sikkert at vi skal kunne få til. Jeg ser ingen store hinder i veien for at dette ikke skal kunne gå i orden, sier Solheim til NTB.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland sa på seminaret om at arrangører som ikke anerkjente antidopingkoden kunne glemme håp om økonomisk støtte fra hennes departement.

- Er det aktuelt for First Lady Promotion å søke om offentlig støtte for å få arrangert stevner?

— Vi noterte oss at kulturministeren åpnet for det, men vi har ingen planer om det i første omgang. Vår plan er å drive et boksearrangement i Norge hvor Cecilia Brækhus skal vise få vise Norge hva hun er god for, sier Elden. (©NTB)