Sport

Pellizotti overtok ledelsen

Italias Riccardo Ricco gikk til topps på den 207 kilometer lange andreetappen av Giro d’Italia søndag. Franco Pellizotti overtok ledertrøya.

  • Thomas Larsen Røed

Riico spurtet best i en gruppe som kom til mål like foran det store feltet. Danilo Di Luca, fjorårsvinneren, klarte annenplassen.Pellizotti som overtok den rosa ledertrøya, har en ledelse på ett sekund til amerikaneren Christian Vande Velde i sammendraget.Mandag skal rytterne ut på tredje etappe fra Catania til Milazzo. Det blir 221 knallharde kilometere.

Zabriskie ute

Amerikaneren David Zabriskie er ute av Giro d’Italia allerede på etter den andre etappen. Han var uheldig og veltet søndag. Zabriskie skadet seg så mye at han ikke kan kjøre videre. Etter lagtempoetappen lå amerikaneren på annenplassen sammenlagt. Det var derfor synd at Slipstream-rytteren ikke får sjansen til å kjøre videre, for han var regnet med som en av dem som kunne klare å hevde seg i sammendraget. Alberto Contador som vant Tour de France i 2007, var også innblandet i veltet som felte Zabriskie, men Astana-rytteren skadet ikke mer enn at han var i stand til å fortsette.

Franco Pellizotti jubler etter å ha overtatt den rosa ledertrøya.