Sport

Rønning tror han kan bli vraket i OL

Eldar Rønning er usikker på om han får gå en eneste distanse.

  • Sjur Magnus Bergstrøm

31-åringen vet at han er med i den norske troppen til OL i Russland. Mer enn det er han ikke sikker på. Han har ambisjoner om å gå lagsprint, stafett og 15 km klassisk i OL, men føler seg ikke trygg på at han får vært i aksjon i det hele tatt.

– Jeg føler meg absolutt ikke sikker på laget på 15-kilometeren. Og da sier det seg selv at jeg heller ikke føler meg sikker verken på stafetten eller lagsprinten, der det bare er to løpere som går klassisk, sier Rønning til NRK.no og legger til:

– Jeg hadde en andreplass på 10 km klassisk i verdenscupåpninga i Kuusamo, og jeg vant 15 km klassisk i skandinavisk cup sist helg. Men i verdenscupen på Lillehammer hadde jeg jo en helsvart dag da Pål Golberg vant og Didrik Tønseth var nummer tre. Chris Jespersen har vært stabil i toppen i klassisk i hele vinter, og så har vi jo Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby. Det er knalltøff kamp om de fire plassene , sier han.

Føler seg i god form

Rønning har fire VM-gull i i stafett, uten at han tror det vil ha noe å si for laguttaket i februar. Han tror det utelukkende vil være formen opp mot øvelsene som avgjør.

– De som viser best form i OL, får gå stafett. Det samme gjelder i lagsprint, sier Rønning.

Lørdag går trønderen verdenscuplagsprint i Nove Mesto. Han hadde egentlig planlagt å stå over rennene i Tsjekkia, men selv om det ikke var en del av oppkjøringsplanen til OL, føler Rønning seg sikker på at han vil treffe med formen.

— Jeg føler meg veldig bra for tida. Det var fryktelig å se Tour de Ski på TV etter å ha gått et veldig bra renn i Meldal 3. juledag, der jeg hadde en følelse av at jeg bare kunne gi gass hele veien. At jeg slo Marcus Hellner med et halvminutt i skøyting i skandinavisk cup sist helg, sier også sitt. Det skjer ikke hver dag , sier han.

Les også

  1. Her er Rønnings stjernelag til Holmekollstafetten

Les mer om

  1. OL
  2. Eldar Rønning