Sport

Kolstad havnet ordentlig "på ræva" i folkefesten i Steinkjer

Stygt tolvmålstap mot tabellnaboen fra Bergen.

Gikk "rævva" på Steinkjer: Håkon Vidar Følstad og Kolstad tapte for FyllingenBergen. Foto: Morten Antonsen

  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

Kolstad - FyllingenBergen 19–31 (9-14)

Det var invitert til håndballfest i Steinkjer da medaljejagende Kolstad satte seg på bussen og brukte Steinkjer-hallen som hjemmearena søndag kveld.

Og fest ble det, om man tenker på at 1517 nord-trøndere møtte fram for å se trener Stian Gomo fra Sparbu og hans menn på nært hold.

Når det gjelder det som skjedde ute på selve banen, derimot...

6–6 ble 6–11

I potten lå tredjeplass på tabellen, men etter de første 30 så det ut som at det var gjestene fra Bergen som ønsket dette mest.

Kolstad var med til 6–6, mye takket være Michels Liaba, som alene scoret fem av de seks første målene.

Så var det slutt.

Kolstad-spillerne var unøyaktig hele veien, og 6–6 ble til 6–11. Til pause sto det 9–14, og for aller første gang denne sesongen måtte trener Gomo ta med sine menn i garderoben liggende fem mål bak.

Kolstad-sjefen om eget taktikkvalg: - Galskap!Kolstad har doblet antall sponsorer

Det var imidlertid et tydelig tent Kolstad-lag som kom ut av garderoben foran de siste 30.

Men denne søndagen var det lite som stemte.

Kun åtte minutter senere ble nemlig Gomo nødt til å ta timeout. Da var stillingen 12–20, og sånn for å illustrere: Rett etterpå sov Kolstad-spillerne såpass i timen at man pådro seg en utvisning for feil bytte - og måtte en periode spilte seks mot fire.

Godkjent av Liaba

Etter den brutale åpningen på omgangen jevent kampen seg ut noe. Men man fant aldri ut av Fyllingens playmaker Matic, som strødde baller og var sist eller nest sist på omtrent alt som var av gjestenes scoringer. Det endte til slutt i tolvmålstap, og for å si det enkelt: Hos hjemmelaget var det i bunn og grunn nevnte Liaba som levde opp til forventningene, som noterte seg for åtte scoringer.

NB! Kolstad-tapet var sesongens klart verste. Stian Gomo og co tapte med åtte baller også for Elverum, men det var på bortebane i NM-semifinalen.

NB2! Svært lovende Alessandro Zulijani (16) fikk sin debut for Kolstad mot slutten av kampen. Han kommer fra Sverresborg, og scoret ett mål.

Les mer om

  1. Fyllingen
  2. Steinkjer