Sport

Rekordoppmøte på Løvstakken opp

Over 1300 personer deltok på folkefesten.

REKORDOPPMØTE: Over 1300 personer var påmeldt til lørdagens Løvstakken opp. Foto: Benedicte Andersen Bakken

 • Benedicte Andersen Bakken

Med klar blå himmel, strålende sol og familier så langt øyet kunne se, lå alt til rette for en drømmedag for deltakerne på årets Løvstakken opp. I fjor deltok 860 personer på arrangementet, og i år gikk påmeldingstallene over all forventning.

— Dette er helt fantastisk! Det er over all forventning at det er så mange påmeldte, så dette er utrolig kjekt, forteller løpsleder Patricia Flataker.

5 års jubileum

Løvstakken opp ble arrangert første gang i 2012. Den gang var det 261 påmeldte. På fem år har altså oppmøtet økt med over 1000 deltakere.

— Jeg jobber veldig for at det skal være et arrangement for alle og at mannen i gaten skal føle at det er noe som er greit å være med på, forteller Flataker.

Deltakerne stod i kø når startskuddet for første pulje gikk kl.11.00 lørdag formiddag. Foto: Benedicte Andersen Bakken

Det harde arbeidet så absolutt ut til å lønne seg, for stemningen var på topp lørdags formiddag. Store og små gikk opp til toppen og avsluttet turen med grilling ved startområdet.— Jeg tror at når folk ser at det er såpass mange barn og familier som er med så er terskelen lavere for å melde seg på. I tillegg til at Løvstakken er et fint fjell, og jeg føler at dette området trenger sånne ting, forteller Flataker.

Mer enn bare en fjelltur

Arrangementet tilbydde noe for en hver. Enten man ville ta det med ro og nyte en rolig tur med familien, eller om man var av konkurransetypen og ville kjempe om å bruke kortest tid opp.

— Det er utrolig kjekt at det er såpass mange som stiller opp. Det er blitt mer og mer populært å komme seg ut og opp på fjellet sånn generelt, men det er jo også et svært bra arrangement, forteller Tutta Nygård som var med på turen for fjerde år på rad sammen med familien.

Både før og etter løpet var det underholdning for de minste, noe som mange satte stor pris på.

— Vi ønsket å tilby noe mer enn bare en fjelltur med musikk, servering og aktiviteter. Dette skulle være en gøy dag for barn, forteller Flataker.

Noen utfordringer

Det er naturlig at det kan by på utfordringer når over 1300 deltakere skal opp på et fjell samtidig. Men selv om det etter forholdene gikk bra i år, ser Flataker forbedringspotensial.

William (5) og Cecilie (4) var med foreldrene Katrina og Fredrik på Løvstakken opp for første gang. Foto: Benedicte Andersen Bakken

— Vi så jo nå at når det var så mange som var med så må vi vurdere noe i forhold til løypen. Det ble gjerne litt tett for de som løp i konkurransen. Vi ønsker jo at dette skal være et løp for bredden og familier, men også for de som ønsker å løpe til toppen, forteller Flataker.

Allerede påmeldte til neste år

Suksessen er et faktum, for allerede forrige uke begynte det å komme inn påmeldinger til neste års arrangement.

— Jeg gleder meg allerede til neste år, og det at folk har begynt å melde seg på allerede nå er fantastisk. Det viser litt hvor stort dette er blitt, forteller en godt fornøyd Flataker.

Dagens beste konkurransedeltaker ble Stian Øvregaard Aarvik fra Gneist som gikk på tiden 13.16 minutter. Blant kvinnene var Rebecca Louise Hilland fra Bergen Løpeklubb best med tiden 16.31 minutter. Hilland tok ny løyperekord for kvinnene.

 1. Les også

  Blummenfelt på pallen for første gang

 2. Les også

  Brækhus kåret til «årets kvinnelige bokser i verden»

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPREK

  Her klatrer Lasse (3) til topps på Løvstakken for første gang

 2. SPREK

  Syvfjellsturen: – Det er fantastisk å få gå ute i naturen og nyte dette

 3. SPREK

  7-fjellsturen: - Det er helt fantastisk å gå i dag

 4. SPREK

  Syv «regler» som skal få deg gjennom syvfjellsturen

 5. SPREK

  Polske Adam går i fjellet for å lære norsk. Søndag strakte økten seg over flere byfjell.

 6. SPORT

  Mari (33) fikk drahjelp fra norsk mester