Sport

Golftilskuer hevder hun mistet synet – vil saksøke Ryder Cup-arrangør

Ble truffet av golfball etter stjernes feilslag.

Brooks Koepka ga bort golfhansken sin til kvinnen som ble truffet av en golfball under Ryder Cup fredag. Nå vurderer kvinnen erstatningssøksmål mot arrangøren etter å ha mistet synet på det ene øyet.

Den kvinnelige tilskueren som ble truffet av en golfball under Ryder Cup fredag, sier hun har mistet synet på det ene øyet og vurderer å gå til erstatningssak.

Det var da amerikaneren Brooks Koepka bommet på utslaget sitt på det sjette hullet at uhellet var ute. Golfballen traff kvinnen i ansiktet i stor hastighet og påførte henne skader på øyet.

Koepka unnskyldte seg overfor tilskueren som lå nede og fikk behandling da han kom til stedet. 49 år gamle Corine Remande bærer ikke nag til golfstjernen, men liker ikke arrangørens opptreden.

Les også

Bakgrunn: Tilskuer gikk ned for telling etter golfstjernens feilslag

Remande hadde tatt turen fra Egypt sammen med sin mann Raphael for å følge duellen mellom Europa og USA i Saint-Quentin-en-Yvelines utenfor Paris. Helgen ble alt annet enn hyggelig.

Remande forteller det franske nyhetsbyrået AFP at hun planlegger å gå til søksmål overfor arrangøren og påstår at det ikke ble gitt noen advarsler fra funksjonærene da ballen var på vei inn i blant publikum.

– Det hviler helt klart et ansvar på arrangørene, sa hun til AFP da hun forlot Røde Kors-sykehuset i Lyon.

– Ingen av funksjonærene ropte noen advarsel da spillerens ball havnet ute blant publikum, fortalte hun.

Les også

Europa tok knusende Ryder Cup-seier

Hun sa også at hun satte pris på Koepkas gest med å gi bort golfhansken sin.

– Jeg forsøkte å være positiv slik at han ikke skulle miste konsentrasjonen sin, men etter at jeg ble ført bort, har jeg ikke hørt noe fra arrangørene, sa hun.

Det er ventet at Remande tirsdag skal ta kontakt med en advokat for å søke om erstatning.

Ryder Cup-arrangøren sa tirsdag at de ønsker å følge opp Remande og tilby henne støtte så lenge det er nødvendig.

(@NTB)

Les mer om

  1. Golf
  2. Ryder Cup