Kristoff har spesialtrent bakkeintervaller

Alexander Kristoff har trent knallharde bakkeintervaller i Åsveien i Aspervika i Sandnes for å være best mulig forberedt til dagens VM-start.

LIKE FØR START: De norske rytterne er klare i spanske Ponferrada.

Ponferrada (Aftenposten/Aftenbladet): -Jeg trener ofte der, og nå har jeg trent litt mer bakker enn tidligere. Men det er den samme bakken som jeg alltid pleier å kjøre. Jeg blir jo ikke noen klatrer selv om jeg har trent mer i bakker, men det er greit å få litt ekstra trening. Bakken i Sandnes er litt annerledes enn her, men jeg får i hvert fall kjørt hardt, sa Kristoff like før VM-starten i Ponferrada.

— Hvordan føler du deg nå?

— Jeg er litt nervøs, og det er som regel et godt tegn, forklarte mannen som i utgangspunktet er Norges store håp i VM.

Før VM har det vært mye snakk om at det kommer til å bli kjørt veldig hardt av nasjoner som Italia og Spania, men i minuttene før start var det nå mer en følelse at det likevel kan komme til å ende med en større gruppe mot mål og spurt. Det vil jo passe Kristoff utmerket om han klarer å være med over bakkene på de siste rundene.

Les også

Hete Nordhaug lover å være kald

— Vi hører at britene kommer til å jobbe for å holde det sammen for å satse på Ben Swift, sa landslagssjef Stig Kristiansen.

— Hvis de organiserer seg, blir det vanskelig å kjøre fra. Da blir det mer ventespill enn man forventet. Det har vært en del ventespill i de andre klassene, men du ser jo at med en gang noen skrur litt ekstra til, ramler mange av. Her kommer mange med mye krefter, så det vil nok bli litt annerledes, men det er en tung løype å kjøre i spiss, forklarte Kristiansen.

- Hva er det siste dere snakker om før start?

— Viktige typer å følge med. Bare så de ikke glemmer det. Den jeg nevner oftest er Fabian Cancellara. Han har forberedt seg bra, har gått litt under radaren og presterer alltid i store endagersritt. Han har noen medaljer fra før og sto over tempoen denne gang for å stase på fellesstarten, la Kristiansen til.

— Når han løfter på rumpa skal man ikke gi ham 0,5 sekunder. Da bør du være der, understreket landslagssjefen.

Følg dagens ritt direkte og chat med vår journalist her: