Sport

Karsten Warholm fortsetter å sette friidrettsrekorder

Gi Karsten Warholm et par piggsko, så blir det antagelig norsk rekord. Lørdag var den andre på en uke.

Karsten Warholm har ikke tall på hvor mange aldersrekorder han har satt. Nå fortsetter junioren å sette rekorder i seniorklassen. På 400 meter satte han sin andre på to uker da han vant øvelsen i innendørslandskampen i Bærum lørdag ettermiddag. Foto: ARNE HOLE.

  • Arne Hole

RUD I BÆRUM (Aftenposten.no): I fjor var Karsten Warholm Europas beste junior på 400 meter. Det fikk svensker, finner, islendinger og dansker merke i innendørslandskampen på Rud i går.

– Det var et spennende løp, var det ikke det da? sa Karsten Warholm med et tilfreds smil etter å ha knust hele feltet med en suveren innspurt, der den danske 45,50-mannen utendørs, Nick Ekelund-Arenander, var den siste som fikk merke ulsteinvikingens kampglød. Med 47,25 forbedret 18-åringen sin egen junior— og seniorrekord med 4/100 fra innendørs-NM i Steinkjer sist helg.

Rekorden kom uten noen som helst spesialoppladning. Warholm skulle egentlig løpe 60 meter hekk, 200 meter og 4x200 meter stafett i det lekre anlegget på Rud, men da Andreas Roth meldte forfall på 400 meter (og broren Marius på 800 meter) steppet Warholm inn på 400 i stedet for 200. – Jeg ble spurt torsdag kveld og svarte ja før jeg tenkte meg. Ellers hadde jeg nok sagt nei, sier et av Norges største friidrettstalenter. I fjor stilte han opp i åtte øvelser inne i ungdoms-NM og vant alle!

Les også

Isabelle Pedersen etter rekordløp: - Jeg var feig!

Utsetter valget

"Problemet" til Karsten Warholm er at han er for god i for mye. Skal han fortsette med mangekamp, eller spesialisere seg på 400 meter?

– Jeg har ikke bestemt meg. Det blir i alle fall mangekamp ett år til. Det skylder jeg både meg selv om dem rundt meg. Men jeg skal løpe en del 400-meter, og målet er å se 45-tallet, sier Karsten, som i fjor løp på 46,31 som 17-åring. Det ga ham 20. plass på verdensstatistikken for juniorer, men der var det også folk som var ett år eldre enn ham.

– Tikampmålet denne sesongen?

– Jeg må opp på 7800–7900 poeng. Har begynt å jobbe med kastteknikken, spesielt kule, forteller supertalentet om sine svakeste øvelser.

Også for Isabelle Pedersen ble landskampen en ny oppmuntring. 8,01 på 60 meter hekk er ny personlig rekord. Ifølge trener Trond Knaplund tilsvarer det ca. 12,95 på 100 meter hekk utendørs.

Da er det bare å se opp for hekkbølgen!

Les også

  1. Tre løp på tre timar for Warholm

  2. Stjernene dropper innendørs-NM

  3. Warholm jaktar NM-medaljar - men er ikkje i toppform

Les mer om

  1. Friidrett