Fire nordmenn ble seriemestere i Tyskland

Magnus Abelvik Rød, Gøran Johannesen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud er tyske mestere i håndball. Det ble klart da Flensburg-Handewitt vant siste seriekamp.

Magnus Abelvik Rød storspilte da «norske» Flensburg-Handewitt vant Bundesliga.

27-24-seieren borte mot Bergischer i siste serierunde sørget for at nordmennene kunne slippe jubelen løs for klubbens andre strake ligatittel.

Abelvik Rød storspilte og noterte seg for fem nettkjenninger. Han fikk æren av å sette kampens siste mål. Jøndal scoret to, mens Stavanger-karen Johannessen fikk nettsus én gang. Målvakt Bergerud var som vanlig målløs.

Flensburg har hatt en strålende sesong og vunnet hele 32 av 34 seriekamper. Likevel fikk de kamp helt inn av rivalen Kiel med Harald Reinkind på laget. Reinkind & Co slo Hannover-Burgdorf i sin sesongavslutning, men måtte ta til takke med sølv to poeng bak Flensburg.

Langt verre gikk det for sørlendingen Eirik Köpp og Gummersbach som rykket ned etter dramatiske sluttminutter. Köpp har spilt to sesonger for Gummersbach i Bundesliga. Til sommeren kommer han hjem for å satse videre i Kristiansand Topphåndball.

Laget lå på sikker plass før runden og ledet 25-24 mot tabelljumbo Bietigheim. Likevel klarte Bietigheim å utligne i siste minutt. Det utnytter Ludwigshafen til det fulle og scoret det avgjørende 31-30-målet mot Minden og sendte Köpp og Gummersbach ned en divisjon.