Sport

Tre lagkamerater av Kristoff sendt hjem fra ritt

Tre syklister i Alexander Kristoffs UAE-lag, alle fra Colombia, er kastet ut av rittet Vuelta a Burgos etter å ha vært i kontakt med en koronasmittet person.

Tre av Alexander Kristoff lagkamerater i UAE-laget er blitt kastet ut av rittet Vuelta a Burgos på grunn av koronasmittevernreglene. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 • NTB

Tre syklister i Alexander Kristoffs UAE-lag, alle fra Colombia, er kastet ut av rittet Vuelta a Burgos etter å ha vært i kontakt med en koronasmittet person.

Det opplyser UAE-laget i en pressemelding onsdag. Det dreier seg om Sebastian Molano, Cristian Munoz og Camilo Ardila. De ble alle sendt tilbake til hotellet og beordret hjem.

Gaviria-seier

– De tre colombianske rytterne har nylig vært i kontakt med en person, som tirsdag viste seg å være smittet med koronaviruset. Ifølge UAEs og Det internasjonale sykkelforbundets (UCIs) retningslinjer bli de tre rytterne isolert, sendt hjem og vil ta en ny test, skriver laget.

En fjerde colombianer i laget, spurtkanonen Fernando Gaviria, vant senere onsdagens etappe fra Castrojeriz til Villadiego. Dermed viste han styrke etter å ha vært koronasyk. Gaviria var i karantene i seks uker i mars og april.

Den østerrikske Bora-rytteren Felix Grossschartner leder fortsatt rittet sammenlagt etter å ha vunnet første etappe tirsdag. Nærmest Gaviria i massespurten på etappe to var Arnaud Démare, Sam Bennett og Matteo Trentin.

Les også

Far og datter tok uvanlig NM-gull sammen. Se dem kaste seg ut av et fly i fallskjerm.

Kristoff endret planer

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm skulle begge syklet rittet i Spania, men måtte endre på planene foran oppstarten som følge av reiserådene fra norske myndigheter. Deres neste ritt blir derfor Milano-Torino 5. august.

Sykkelsporten har så vidt startet opp igjen etter koronapandemien, men under strenge sikkerhetsregler. Alle rytterne må legge fram to negative koronatester, tatt henholdsvis tre og seks dager før hvert løp, for å starte. Reglene gjelder for UCIs to øverste rittkategorier.

UAE-laget opplyser at de tre colombianske rytternes tester før de startet på rittet var negative.

Allerede før rittet valgte Israel Start-Up Nation-laget å trekke to av sine ryttere av frykt for koronasmitte. Det var Alex Dowsett og Itamar Einhorn. Einhorn hadde før rittet vært i kontakt med lagkameraten Omer Goldstein, som er bekreftet smittet.

Etter at laget kom til sitt hoteller i Spania mandag kveld var Einhorn nær Dowsett, og begge ble derfor trukket fra rittet.

(©NTB)

Les mer om

 1. Alexander Kristoff
 2. Sykling

Flere artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Reiserådene endret Kristoffs rittplaner: – Ikke optimalt

 2. SPORT
  Publisert:

  Kristoff har sesongopplegget klart: Sykler elleve ritt på tre måneder

 3. SPORT
  Publisert:

  Sykkelstjerne testet positivt for koronaviruset for andre gang

 4. SPORT
  Publisert:

  Komplett kaos i storritt: – Vi føler oss utrygge

 5. SPORT
  Publisert:

  Kristoff vant Tour de Frances dramatiske åpningsetappe

 6. SPORT
  Publisert:

  Kristoff klar for Tour de France