Sport

Verdensener Murray startet 2017 med å fortsette seiersrekken

Jeremy Chardy hadde lite å stille opp med mot skotten.

Andy Murray tok sin 25. strake seier.

Andy Murray innledet 2017 der han slapp i fjor. Verdenseneren tok sin 25. seier på rad da han slo Jeremy Chardy i to strake sett under sesongåpningen i Qatar.

Skotten vant med settsifrene 6–0, 7–6 (7–2). Første sett var over etter bare 20 minutter.

Les også

Ruud fortsetter å avansere på verdensrankingen

Sjanseløs franskmann

– Jeg føler jeg slo ballen veldig rent. Det var ikke mange feilslag fra min side, og jeg beveget meg ganske bra. I tillegg var serven god, spesielt i tiebreaket. For å være årets første kamp, var dette helt klart bra, sa Murray.

Chardy hevet seg i det andre settet. Franskmannen tvang frem tiebreak, men der han var sjanseløs.

Murray har ikke tapt en tenniskamp siden den argentinske stjernen Juan Martin del Potro slo ham under Davis Cup i september. Det er over 100 dager siden.

29-åringen fra Glasgow avsluttet 2016 på en forrykende måte. Ikke bare var han ubeseiret de siste månedene, men han vant også fem strake turneringer. Suksessen sørget for at han snappet statusen som verdensener fra rivalen Novak Djokovic.

Les også

Knivstukket tennisstjerne: - Jeg klarer å bevege fingrene på venstrehånden

Bedre andreserve

Ifølge Murray var det noen små justeringer som banet vei for den imponerende seiersrekken.

– Forskjellen i fjor var at jeg forbedret andreserven. Jeg vant gjerne tre poeng mer på det enn før. Det høres ikke mye ut, men over ett helt år utgjør det en stor forskjell. Alle prosenter der du kan forbedre spillet ditt, får mye å si, forklarer briten.

Murray møter østerrikske Gerald Melzer i andre runde onsdag. Djokovic er tittelforsvarer i ATP-turneringen i Qatars hovedstad Doha.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tennis