Norsk skuffelse i skrekk-renn: – Han hopper for langt

To alpinister ble fløyet med helikopter til sykehus under dagens utforrenn i Kitzbühel.

Amerikanske Ryan Cochran-Siegle (28) fikk seg en ordentlig trøkk i dagens renn, etter han falt i skråhenget. Renndirektør Markus Waldner meldte at det gikk fint med han, men at han hadde noen skuldersmerter før han ble hentet i helikopter og fløyet til sykehus.

Sveitsiske Urs Kryenbühl (26) fikk også et hardt møte med isen i Die Streif. Han mistet kontrollen da han var i luften på målhoppet og ble liggende i målområdet, før han også ble fløyet til sykehuset. Sveitseren ble målt i 146.7 km/t før han falt.

Ifølge sveitsiske journalister skal han ha vært bevisst og ha kjent igjen treneren sin etter fallet.

Fredag ettermiddag kom det sveitsiske landslaget med en skadeoppdatering på Kryenbühl. Der skriver de at Kryenbühl har pådratt seg en hjernerystelse og at han brukket det høyre kragebeinet. I tillegg har han også skader i det korsbåndet og det indre leddbåndet i det høyre kneet, skriver der på Twitter.

– I tre dager har løypen bare handlet om målhoppet. Han hopper for langt. Det må ikke og burde ikke være så stort hopp. Jeg håper ikke det har gått for galt med Urs, sa dagens vinner Beat Feuz til den østerrikske tv-kanalen ORF-tv etter rennet og fortsatte:

– Et målhopp er en del av løypa - definitivt. Men man trenger ikke å fly 60 eller 70 meter i denne hastigheten - og fremfor alt trenger det ikke være så høyt.

Les også

Jansrud før Kitzbühel: – Vi har ikke råd til å miste noen

Med Aleksander Aamodt Kilde (28) og Adrian Smiseth Sejersted (26) ute med skader, var det et tynt norsk fartslag som stilte til start på dagens utforrenn.

Kjetil Jansrud (35) var Norges største håp til dagens utforrenn i Kitzbühel, men klarte ikke å leve opp til forventningene.

Han fikk store problemer allerede i starten av løypen og tapte mye tid til konkurrentene nedover løypa.

Les også

Aleksander Aamodt Kildes korsbånd røk – mister resten av sesongen

Vinstra-gutten endte +2.51 sekunder bak sveitsiske Beat Feuz, som tok sin første seier i den legendariske bakken.

– Jeg synes jeg kom bra i gang, men så ble jeg litt utålmodig i den lange svingen inn mot panorama. Det er veldig kjipt og synd, sa Jansrud til TV 2 etter målgang og fortsatte:

– Jeg kjørte helt ok resten av løypa, men jeg klarte ikke å holde den gjennomsnittshastigheten jeg ønsket.

Henrik Røa som egentlig skulle debutere i Kitzbühel i dag, fikk ikke kjørt ettersom rennet ble avsluttet etter de 30 første startende.