Casper Ruud tapte mot ung italiener

(Casper Ruud-Jannik Sinner 5–7, 1–6) Casper Ruud (22) måtte se seg slått av den bortimot tre år yngre italieneren Jannik Sinner (20) i kvartfinalen av ATP500-turneringen i Wien.

Casper Ruud i aksjon mot Jannik Sinner fredag kveld.

Sinner, som i sin tid var en talentfull alpinist, er rangert som nummer elleve i verden. Ruud er nummer åtte.

– Jeg er fornøyd med hvordan jeg kontrollerte kampen, sier Sinner i et intervju vist på Eurosport.

– Han (Casper) følte seg ikke så bra, fortsetter italieneren, som er særlig fornøyd med servene sine.

– De siste par ukene har jeg følt meg bra innendørs. Men alle kamper er forskjellige. Det handler mye om det mentale i denne idretten.

Italieneren brøt allerede det første servegamet til Ruud til 1–0, men nordmannen brøt tilbake til 3–3 - og gikk i ledelsen første gang på 4–3.

– Det er brutalt det Casper driver med med forehand, sier Eurosport-kommentator Christer Francke.

Les også

– En stor drøm å komme til tourfinalen

Men på 5–5 brøt innendørseksperten Sinner nok en gang og vant første sett 7–5.

Det var noen vanvittige ballvekslinger mellom to av dem som kan komme til å prege internasjonal tennis i årene fremover.

Sinner brøt Ruuds første servegame også i det andre settet av denne kvartfinalen, og deretter også nordmannens andre servegame - slik at det sto 3–0 til italieneren, som servet inn 4–0.

Ruud slet med førsteservene (44 prosent totalt i kampen), men tok endelig et servegame da han reduserte til 1–4. Nordmannen gjorde et bra forsøk på å komme tilbake, men Sinner holdt servegamet sitt til 5–1 og brøt så til å vinne andre sett 6–2. Kampen tok én time og 37 minutter.

Les også

Ruud videre til kvartfinale i Wien: Nå venter nøkkelkamp

– Vi må berømme Jannik Sinner for sitt spill, sier en imponert Eurosport-kommentator Francke.

Frances Tiafoe blir motstander i semifinalen. Amerikaneren hadde en tøff kvartfinale, selv om han vant i to sett mot Diego Schwartzman fra Argentina. Sinner bør ha gode muligheter til å nå finalen.

Ruud vant mot en annen italiener, Lorenzo Sonego, i torsdagens åttendelsfinale.

Begge kjemper for å bli blant de åtte som kvalifiserer seg for tourfinalen i Torino fra 14. til 21. november. Dit kommer de åtte beste på ATP-rankingen.

Turneringene som gjenstår før tourfinalen i midten av november, er en ATP Masters-turnering i Paris og en ATP250-turnering i Stockholm. Ruud skal delta i begge og vil være avhengig av resultatene der for å sikre seg en plass blant de åtte.

Ruud har nå 3105, Sinner 3015, Hubert Hurkacz 2955, Cameron Norrie 2875 og Felix Auger-Aliassime 2420.

Casper Ruud har i 2021 fått sitt definitive gjennombrudd på øverste nivå. Han hadde før denne matchen 51 seirer i år, det vil si at han hadde vunnet 80 prosent av kampene sine. Ruud har tatt tre titler på rad.