Leclerc brøt Mercedes’ hegemoni i Spania – i pole position etter at Verstappen fikk problemer

Ni år på rad hadde Mercedes tatt pole position i Spanias Grand Prix, men lørdag var det Charles Leclerc som var raskest.

I Q3 var det Max Verstappen som virkelig satte standarden med 1.19,073. Charles Leclerc snurret i sitt første forsøk på sette en tid i Q3, og dermed hadde VM-lederen presset på seg før han skulle ut sitt siste forsøk i kvalifiseringen.

Leclerc var først ut og svarte på presset med en kjemperunde. Med tiden 1.18,75 sikret han seg pole position, mens Verstappen fikk problemer med bilen og ikke klarte å forbedre sin egen tid.

Carlos Sainz ble nummer tre, mens George Russell ble beste Mercedes-fører på fjerdeplass.

– Jeg gjorde en feil i første del av Q3, så jeg fikk bare én runde. Men det gikk ekstremt bra og jeg er veldig glad for å ha tatt pole position. Bilen var fantastisk, sier Leclerc i et intervju vist på Viaplay.

Verstappen sier det er synd at han ikke fikk utfordret Leclercs tid da han var ute på banen for sin siste runde.

– Det er alltid vanskelig å si, men jeg kunne ikke gjøre den siste runden min. Enten så ville ikke DRS-en åpne eller så mistet jeg bare kraften, sier Verstappen.

FIKK PROBLEMER: Max Verstappen kunne ikke svare på supertiden til Charles Leclerc.

Lewis Hamilton har vært overlegen i Spanias Grand Prix de siste årene, og har vunnet de siste fem utgavene. Mercedes har tatt pole position i løpet i hele ni utgaver på rad før årets utgave, og både Hamilton og George Russell hadde vist gode takter på banen like utenfor Barcelona.

Aller best på treningene var imidlertid Charles Leclerc. Ferrari-føreren var raskest på alle de tre treningene, og startet også kvalifiseringen best med å være raskest i Q1.

Der røk Sebastian Vettel, Fernando Alonso, James Stroll, Alexander Ocon og Nicholas Latifi ut.

Mick Schumacher var blant dem som lenge lå dårlig an, men tyskeren klarte å ta seg videre. Schumacher hadde langt større problemer under treningen tidligere lørdag ettermiddag:

Også fra Q2 klarte Schumacher å ta seg videre for første gang i karrieren, men det var ikke uten dramatikk. Lando Norris så ut til å gå videre, men fikk tiden sin strøket for å ha kjørt utenfor banen.