Argentinas største avis: Maradonas lege etterforskes for uaktsomt drap

BUENOS AIRES/OSLO (VG): Diego Maradonas lege Leopoldo Luque etterforskes for uaktsomt drap etter at fotballegenden onsdag døde av hjertesvikt. Selv mener legen han er uskyldig.

Det er den argentinske storavisen Clarín som kommer med rapportene om razziaen hos legens kontor og hjem, og melder at etterforskningen dreier seg om uaktsomt drap og at han skal ha forlatt personen. Avisen har hele tiden vært nyhetsledende rundt fotball-legendens dødsfall.

Legen Leopoldo Luque skal nå i avhør i løpet av de neste timene, skriver avisen.

Under en pressekonferanse i sitt hjem søndag ettermiddag sier legen Leopoldo Luque at de gjorde alt de kunne.

– Jeg gir ikke meg selv skylden for noen ting. Vi kan ikke kontrollere et hjerteinfarkt, sier han oppildnet til argentinsk presse før han tar til tårene.

Han sier videre at det er den vanligste tingen i verden å dø av et hjerteinfarkt.

LEGEN OG PASIENTEN: Leopoldo Luque og Diego Maradona. Bildet som ble lagt ut på Luque sin instagram-profil ble fotografert like etter at Maradona gjennomgikk en operasjon tidligere i november.

Razziaen ble godkjent av statsadvokaten i San Isidro i Buenos Aires, melder avisen. San Isidro er like ved forstaden Tigre, der Maradona onsdag ble funnet død i sitt hjem.

Søkene ble utført tidlig søndag morgen etter flere vitnemål, inkludert fra de pårørerende Dalma, Gianinna og Jana, Maradonas tre døtre.

De døtrene hevder Luque at han så lite til mens Maradona var i live.

De ba om undersøkelse av medisinene som ble gitt av Luque og hans «team» de siste månedene under behandlingen på klinikkene Ipensa de La Plata og Clinica Olivos.

Ifølge Clarín skal ikke obduksjonen ha avslørt feilbehandling, men påtalemyndigheten vil nå altså likevel undersøke om medisinsk feilbehandling ligger bak dødsfallet.

Maradonas advokat Matias Morla kom tidligere denne uken med en uttalelse rundt klienten, og vennens, dødsfall. Der krevde han en granskning av Maradonas dødsfall.

– Det tok ambulansen mer enn en halvtime å komme fram. Dette er kriminell idioti. Dette faktum kan ikke overses, og jeg vil be om at det blir gransket, heter det i et uttalelsen.

Gråt under pressekonferanse

Mer enn 30 politifolk deltok i søndagens razzia, der Maradonas medisinske journal var blant tingene de lette etter. Det var før klokken 06.00 argentinsk tid at politiet slo til.

Timer senere er politiet fortsatt samlet ved kontoret til legen. Klokken 13.30 forlater politiadvokat Laura Capra bygget gjennom bakveien. Minutter senere drar resten av politiet også, med en rekke papirer.

Under en pressekonferanse i sitt hjem tre timer etter razziaen sier legen at det ikke er hans feil at Maradona døde.

– Diego var veldig trist. Han var en person som levde i ensomheten. Jeg tror han ga opp kampen, sier Luque.

På spørsmål om hvorfor det ikke var medisinsk personell hjemme hos Maradona svarer legen dette:

– Det er ikke slik at Diego ble forlatt, han var alene der fordi han ville være alene. Han gjorde som han ville.

– Om jeg er skyldig i noe, er det å elske ham og forbedre livet hans til det siste, sier Luque.

Han forteller at Maradona var som en far for ham, og at han har ingenting å skjule.

Maradona skal flere ganger ha insistert på å forlate sykehuset etter operasjonen for hjerneslag i starten av november.

– Han kan være veldig, veldig vanskelig å håndtere, men denne gangen må vi stå imot, sa Luque til den spanske avisen Marca fire dager før Maradona ble utskrevet den gangen.

Ifølge Clarín var det ikke Luque som først oppdaget at Maradona er død, men psykiateren Agustina Cosachov og psykologen Carlos Diaz, som har vært til stede rundt Maradona den siste tiden.

Argentina har sørget i flere dager etter fotballstjernens død på onsdag.