Kristoff med topplassering i prestisjefylt ritt: – Jeg var helt ferdig

– Yndlingsløpet mitt, sier Alexander Kristoff etter tredjeplass i Flandern rundt.

Alexander Kristoff leverte nok et strålende resultat.

Alexander Kristoff har flere sterke plasseringer i Flandern rundt. I 2015 vant han rittet, som er en av de store klassikerne, og i fjor ble han nummer tre.

Søndag kopierte han prestasjonen fra 2019 og spurtet inn til tredjeplass.

Wout Van Aert og Mathieu van der Poel utgjorde frontduoen de siste 30 kilometerne av det gjeve rittet. Med bare noen hundre meter til mål, senket de farten og ventet på hverandres neste trekk.

Skulder ved skulder spurtet de over målstreken – van der Poel noen få centimeter foran Van Aert. Dermed kunne nederlenderen juble for sin aller første seier i Flandern rundt.

Alexander Kristoff klarte ikke å være med da de to i teten gikk i brudd, men var den sterkeste i det som var igjen av hovedfeltet og snek seg foran Anthony Turgis på oppløpet, åtte sekunder etter duoen foran.

Les også

Alexander Kristoffs trener etter Tour-suksessen: – Helt ubeskrivelig

– Yndlingsløpet mitt

Belgiske Flandern rundt regnes som en av de store sykkelklassikerne.

– Det er yndlingsløpet mitt, sa Alexander Kristoff til TV 2 etter at han hadde syklet inn til sin tredje pallplass i rittet.

Stavanger-mannen mener det var lite å gjøre med de beste.

– Det var vel egentlig tre mann som var på et annet nivå i år. Så veltet Alaphilippe, og da var tredjeplass det beste. Jeg var helt ferdig og holdt på å sprekke, sa han om spurten.

Kristoff skulle egentlig syklet Paris-Robaix neste helg, men det er avlyst.

– Jeg er fornøyd, det (Flandern rundt) vært hovedmålet etter at Paris-Robaix ble avlyst. Jeg kan ikke forvente å få det til hvert år, og å havne på podiet to år på rad, det må jeg være fornøyd med.

Sesongens siste planlagte ritt for Kristoff er De Panne på onsdag.

– Så får vi se hva som skjer med det, sier han.

De andre norske på start, Edvald Boasson Hagen, Rasmus Tiller, Sven Erik Bystrøm Vegard Stake Laengen og Amund Grøndahl Jansen, markerte seg ikke i toppen.

Les også

Alexander Kristoffs ensomme vei mot Paris

Vant 34 år etter faren

Adrie van der Poel, faren til Mathieu van der Poel, vant rittet i 1986. Nå, 34 år etter, gjentok altså sønnen prestasjonen til faren.

– Det er utrolig, sa van der Poel i et kort intervju vist på TV 2.

Passende nok hadde sønnen samme startnummer i søndagens ritt, nummer 51, slik faren hadde i 1986.

Med 35 kilometer igjen kolliderte verdensmester Julian Alaphilippe i en motorsykkel og ble liggende på asfalten i smerter. Franskmannen lå da i teten sammen med van Aert og van der Pool og hadde et minutt ned til hovedfeltet.

Kvinnenes ritt ble vunnet av nederlandske Chantal Van den Broek-Blaak foran Amy Pieters, også hun fra Nederland og Lotte Kopecky (Belgia).

Stine Borgli fra Sandnes ble beste norske syklist på 29. plass, 5,58 bak vinneren. Øvrige norske: 54) Vita Heine (10,04 bak). Ifølge procyclingstats.com fullførte verken Silje Mathisen eller Pernille Feldmann.

(100 % Sport/NTB)