Fødte sitt andre barn i sommer. Nå er hun EM-klar.

Norge har med flere mesterskapsdebutanter til håndball-EM for kvinner. Stine Skogrand er tilbake i troppen etter å ha stått over VM i fjor.

Stine Skogrand er tilbake i mesterskap for Norge.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson la fram uttaket i Oslo tirsdag. Spillerne får tre testkamper (mot Brasil, Danmark og Nederland) i slutten av oktober før avreise til EM.

Skogrand ble mamma for andre gang i sommer, og graviditeten gjorde at hun ikke var med da Norge sikret VM-gull i Spania for ti måneder siden.

Nora Mørk sliter med en muskelskade i låret og har snart gått to uker uten spill for verken klubb eller landslag. Hun er tross det inne i troppen.

– Nora jobber mot klokka for å bli bra. Det er på rett vei, sa Hergeirsson om Mørks situasjon.

Les også

Derfor valgte hun å få barn tidlig. – Veldig glad jeg gjorde det.

Mister rutine

EM-spilles i perioden 4.-20. november. Alle Norges kamper er lagt til Slovenias hovedstad Ljubljana.

Hergeirsson har tatt ut 19 spillere. Det kan bli 20 inntil kvelden før første kamp.

Hvert lag kan gjøre seks bytter i løpet av mesterskapet, to i hver fase av EM. Det kan benyttes spillere fra bruttotroppen på 35 navn.

Camilla Herrem, Sanna Solberg-Isaksen og Kari Brattset Dale (alle gravide) er uaktuelle for EM. Veronica Kristiansen kan komme i spill utover i mesterskapet, men det er langt fra sikkert. Disse fire spillerne har til sammen 744 landskamper.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal har trøblet med en skade i nesen i høst. Hun sto nylig over Golden League.

– Nesebruddet har grodd. Hun skal trolig spille (for Györ) onsdag, sa Hergeirsson om Oftedal.

Marie Davidsen, Kristina Sirum Novak, Thale Rushfeldt Deila, Ane Cecilie Høgseth og Sunniva Amalie Næs Andersen blir alle mesterskapsferskinger.

Norge starter EM som tittelforsvarer.

Dominerer

Håndball-EM for kvinner ble første gang spilt i 1994. Siden da har Norges kvinner vunnet åtte ganger (1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014, 2016 og 2020).

Triumfen i 1998 ga den første norske internasjonale tittelen i kvinnehåndball.

I år skal Norge opp mot Ungarn, Kroatia og Sveits i gruppespillet. De tre beste går videre til hovedrunden der tre motstandere blant Danmark, Sverige, Slovenia og Serbia venter.

Thorir Hergeirsson presenterte den norske EM-troppen i håndball tirsdag.