I denne klubben er det tett mellom hoppstjernene

Hoppkometen Phillip Sjøen er siste mann ut. Han debuterer i hoppuka. Med et helt lag i ryggen.

Kollenhopp på bred front, disse er fra elitegruppen. Trener Roy Erland Myrdal, Halvor Granerud, Jørgen Madsen, Phillip Sjøen, Jonas Schøien Øvregård, Leif Christian Brenna, Anette Sagen, Joachim Hauer, Hans Petter Bergquist, Kim René Elverum Sorsell og trener Marius Huse.

19-åringen kommer fra Kollenhopp, som i mange år har hatt hoppere og kombinertløpere helt i verdenstoppen. Derfor har tenåringen erfarne lagkamerater og trenere å støtte seg på.

I hoppukens 63. utgave er det Rune Velta og debutant Sjøen som skal føre Kollenhopps rike tradisjoner videre, mens Tom Hilde, Anette Sagen, Joachim Hauer og Kim René Elverum Sorsell er hjemme og heier.

Styreleder Roar Gaustad hadde neppe trodd at det tilbudet han ønsket å gi sønnen Kristoffer og hoppkompisene for 22 år siden, ved å lage et hoppmiljø i Oslo, skulle bli til en stjernefabrikk.

— Det var behov for å samle Oslo-klubbene, sier Gaustad, som fikk med seg Heming, Ready, Vestre Aker, Årvoll, Koll, Bekkelaget og Lyn, men som også åpnet opp for klubber i Akershus.

Bjørn Einar Romøren fra Hosle i Bærum var med fra starten, og har vært den eneste som har vært med hele veien, til han ga seg i 2014.

Phillip Sjøen får være med i det gode selskap for aller første gang. Han har overbevist.

Han ble den første profilen, med verdensrekord fra Planica og mange andre store triumfer. Mestere som Espen Bredesen, Lars Bystøl, Kent Johansen, Lasse Ottesen, Øivind Berg, Tom Hilde, Lars Bystøl, Bjørn Einar Romøren, og Johan Remen Evensen, har alle representert Kollenhopp, for å nevne de mest sentrale. Bjørn Einar Romøren satte verdensrekord i Planica med 239 meter og Johan Remen Evensen hoppet 246,5 meter i Vikersund og har fortsatt verdens lengste stående skihopp.— Vi startet med barn og unge for å bygge nedenfra. Fra 1993 til 1996 drev vi kun i aldersbestemte klasser, men så tok vi over Marikollen Hoppteam og begynte å satse, forteller Gaustad.

Kollenhopp har aldri sett seg tilbake og sportslig leder Ken Roar Elverum har holdt i trådene helt fra 1996 og frem til i dag. Trener Øivind Grønn har også vært med i alle disse årene både som hovedtrener og nå de siste sesongene som teknisk trener og konsulent.

Tilholdssted i Midtstulia

Magnus Brevig, som de siste årene har vært landslagstrener Alexander Stöckls høyre hånd, var en viktig trener i Kollenhopp før han byttet beite. Han jobbet tett med Roy Erland Myrdal, som har vært hovedtrener for elitegruppen i en årrekke.

Med 60–70 aktive trengs mange trenere, og denne sesongen er det hele 14 trenere i sving for å ivareta alle utøverne på en god måte. Blant dem som har ansvaret for rekruttering og trening av teamets eliteutøvere, er Marius Huse, Carlo Brömel og Yngve Ludvigsen.

— Vårt håp er at vi skal få effekt av småbakkene, sier Gaustad.

Han sikter til det flotte anlegget i Midtstulia, der det finnes et tilbud til alle både sommer og vinter.

Profilen forblir i hoppsporten

— Kollenhopp har betydd ekstremt mye, mener Bjørn Einar Romøren, som i dag er markedssjef i Norges Skiforbund.

Han var på landslaget i alle år som senior, men kom hjem til Kollenhopp og daglige treninger der når han ikke var på samlinger og internasjonale renn og mesterskap. '

Hovedtrener Roy Erland Myrdal har jobbet tett med mange av de gode, og også med Sjøen. 18-åringen er ikke er på landslaget, men likevel god nok til å representere Norge for første gang i Hoppuka. Unggutten fra Nesodden, med Bekkelaget Sportsklubb som den formelle klubben under Kollenhopps paraply, debuterte i verdenscupen i Engelberg like før jul. Der hoppet han seg inn blant de beste.

Myrdal har fulgt Sjøen, som har vært skadeplaget denne sesongen. Hadelendingen har vært trener i Kollenhopp siden 2002. Han har ikke bare ansvaret for de syv i elitegruppen, men også hovedansvaret for hopperne på Wang Toppidrett.

— Jeg var også trener for Rune Velta fra han kom til oss som 12-åring og til han slo igjennom. Det er alltid mye å gjøre, for hvis de blir sendt hjem fra Hoppuka eller verdenscupen, er det vi som overtar, sier han.

35-åringen er stolt fordi han får jobbe med talentene, selv om jobben ikke er familievennlig eller gir stort økonomisk utbytte. Nå gleder han seg til å se hva en fersking som Sjøen kan få til i den gjeve turneringen, der Anders Jacobsen var siste, norske sammenlagtvinner i 2006/2007. — Phillip er et unikum når det kommer til det å trene, og han trener mye. Han har en indre motivasjon som er helt unik. Mange sier at han er det største talentet Norge har hatt i hoppsport på lenge, men han har ikke bare fått alt medfødt. Han har jobbet knallhardt i Kollenhopp for å nå opp.