Sport

FyllingenBergen enkelt videre i cupen

Slo Kjøkkelvik komfortabelt i 3. runde.

Eivind Tangen og FyllingenBergen hadde en enkel oppgave i cupens tredje runde (Arkivfoto) Foto: Trond Sandvik

  • Magnus Wikan

KJØKKELVIK – FYLLINGENBERGEN 17-44/SANDNES – STORD 39-35

FyllingenBergen tok seg enkelt videre til 4. runde i cupen etter å ha feid 2. divisjonslaget Kjøkkelvik av banen i Olsvikhallen. De regjerende cupmesterne vant til slutt hele 44–17 mot Eivind Tangens og Iben Hvidstens gamle klubb.

— Det ble veldig enkelt for oss dette, men det var vi klar over på forhånd, sier trener Vidar Gjesdal.

Toppet lag

Likevel tok FyllingenBergen oppgaven på alvor, og mønstret et sterkt mannskap mot lillebror fra Bergen vest. Kun Andreas Gjeitrem og Andreas Ungesson sto over for de gulkledde, som ellers startet med sine beste menn.

Dermed tok det ikke lang tid før FyllingenBergen gikk opp til en 10-2 ledelse, og avgjorde kampen.

— Det er ikke som i fotball, hvor et antatt svakere lag kan legge seg bakpå og kanskje få med seg en seier, sier Gjesdal, og legger til:

— Det viktigste er å ta seg videre. I tillegg fikk vi testet ut en del spillere. Alle var på banen og alle scoret, sier treneren.

Stord slått ut

1.divisjonslaget Sandnes sto for en solid cupbombe da de sendte eliteserielaget Stord hjem med et firemålstap i cupens tredje runde. Lille Sandnes vant 39-35 i en kamp Stord aldri kom helt inn i.

— Når man slipper inn 39 mål, blir det ikke lett å vinne håndballkamper. Forsvarsspillet var ikke bra og vi gjorde utrolig mange feil, sier Stord-trener Jesper Holm, som ikke hadde sett for seg å bli slått ut så tidlig.

— Det var ikke akkurat en del av planen vår, men vi ga Sandnes troen på at det var mulig. Troen kan ta deg langt som underdog, sier dansken.

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen