Sport

Hergeirsson planlegger EM uten Kurtovic. En av disse tre spillerne kan erstatte henne.

Håndballjentene venter spent på svar fra Amanda Kurtovics MR-undersøkelse. Landslagssjef Thorir Hergeirsson forbereder seg på et EM uten høyrebacken.

Amanda Kurtovic hjelpes av banen i kampen mot Frankrike.
  • Mette Bugge
    Journalist

Kurtovic måtte ut med det som syntes å være en alvorlig kneskade i Norges 23-21-seier over regjerende verdensmester Frankrike søndag.

– Håndballen er brutal som alle andre kontaktidretter. Det fikk vi en påminnelse om i går, sa Hergeirsson da han innledet pressetreffet dagen derpå.

Sent søndag kveld opplyste Norges Håndballforbund at det ikke var mulig å ta MR av kneet før mandag. Landslagssjefen hadde ikke noe nytt om skadestatusen da han møtte pressen på Fornebu mandag.

– Status quo er som i går. Hun skal gjennom undersøkelser i løpet av dagen. Når vi får det konstatert, får dere informasjon om det. Vi er lei oss når slikt skjer. Det blir følelsesmessig reaksjoner, og det er naturlig, men nå gjelder det å riste det av seg.

Les også

Håndball-EM i fare for Kurtovic – ble båret gråtende av banen

Landslagssjef Thorir Hergeirsson regner ikke med å få med Amanda Kurtovic til EM etter at hun pådro seg en kneskade søndag.

Trenerteamet skal diskutere hva de skal gjøre i dag, og ta en beslutning. Det meste tyder på at Amanda Kurtovic må se EM via TV.

– Vi er nødt til å planlegge uten Amanda. De tre som er på listen over venstrehendte spillere er Silje Waade, Maja Jacobsen og Moa Högdahl, sier Hergeirsson til Aftenposten.

Silje Waade kan få sin plass i 16-mannstroppen. Her er hun sammen med Amanda Kurtovic i september. Også i den kampen spilte de mot Frankrike.

Waade er allerede plukket ut som en av to reserver i mesterskapet. Nå kan hun altså få sin plass i hovedtroppen.

– Vi skal vurdere om vi skal ta en ny inn i 16-mannstroppen umiddelbart, eller vente litt. Uansett er Silje med i 18-mannstroppen.

Ingvild Bakkerud er den andre reserven, men hun er ikke venstrehendt.

Preget

Det var ni minutter før slutt i den siste Golden League-kampen på Fornebu at det gikk galt for Kurtovic. I store smerter måtte hun ha hjelp til å komme seg av banen etter det som så ut som en vridning i kneet. Til stående applaus ble 27-åringen fraktet ut av hallen på båre og sendt til sykehus.

Amanda Kurtovic skadet seg under kampen mot Frankrike.

Det er stor frykt for at hun har pådratt seg en lignende skade som den Nora Mørk fikk tidligere i år. Györ-proffen røk da korsbåndet i høyre kne, og hun er ikke aktuell til EM i Frankrike.

Håndballjentene var preget etter søndagens kamp. Veronica Kristiansen hadde tårer i øynene da hun var i intervjusonen og snakket om Kurtovic-skaden.

Spillere og trener på plass på mandagens pressekonferanse.
Les også

Håndballjentenes leggetid får landslagssjefen til å reagere: – Vi føler oss maktesløse

Flere sliter

Landslaget er plaget med flere skader rett før mesterskapet. Thea Mørk gikk av banen med en kjenning låret søndag, mens førstekeeper Katrine Lunde sto over oppgjøret etter et overtråkk under oppvarmingen.

– Det er venstre ankel. Hun fikk nok en liten overtråkk, men vi er optimister. Hun følte seg bedre i dag allerede, sier Sjøbakk til NTB, og legger til at han «blir overrasket» dersom skaden vil påvirke Lunde i EM.

København-proff Mørk skulle på røntgen mandag med sin lårskade.

– Hun fikk en krampe i venstre hamstring. Vi tok henne av banen fordi en krampe kan utvikle seg til en strekk. Vi velger å ta en MR av henne mens vi ennå er i Norge, bare for å forsikre oss om at muskelen er grei, sier Sjøbakk.

Stine Bredal Oftedal har blitt spart i Norges EM-oppkjøringskamper som følge av problemene med lårmuskulaturen.

– Hun skal også være klar mot Tyskland lørdag, sier fysioterapeut Sjøbakk.

Norge er regjerende europamester og startet sitt tittelforsvar mot Tyskland i Brest lørdag. Deretter venter Tsjekkia (3/12) og Romania (5/12) i gruppespillet.

Les mer om

  1. Amanda Kurtovic
  2. Håndball
  3. Thorir Hergeirsson