Sport

Ny Kristoff-lagkamerat testet positivt

Skuffet Kristoff tatt på senga av dopingavsløring.

TATT: Giampaolo Caruso har testet positivt for EPO. Her fra årets Tour de France.

Alexander Kristoff ble skuffet da han fikk høre at lagkameraten Giampaolo Caruso har testet positivt for doping.

Italieneren er den andre Katjusja-rytteren som har testet positivt for doping på under to måneder. Caruso er blitt tatt for bruk av EPO utenfor konkurranse 27. mars 2012. Prøven på analysert på nytt i sommer, og viste spor av det prestasjonsfremmende middelet, skriver Cyclingnews. Katjusjas frontfigur, Kristoff, fikk først høre om nyheten da NTB ringte nordmannen.

– Har ikke hørt noe om det. Det var overraskende. Skuffende at han har gjort det. Syklet på lag med ham i Tour de France i år. Det er rart at de fant det ut først nå, sier Kristoff til NTB.

Paolini

Under Tour de France ble Luca Paolini tatt for bruk av kokain. Tirsdag ble det klart at en ny syklist fra det russiske laget kan ha brukt ulovlige stoffer.

– Det er to gode ryttere som forsvinner fra laget. Det er litt forskjell fordi på de to. EPO, som Caruso har tatt, er utelukkende for å bli bedre, mens kokain føler jeg er på en litt annen måte, selv om det selvfølgelig er ulovlig, sier Kristoff.

Caruso ble den del av Katjusja-laget i 2010, ett år etter laget ble startet. Kristoff meldte overgang fra BMC til Katjusja i 2012. De var altså lagkamerater da det hele skjedde.

– Man frykter alltid at lagkamerater skal bli dopingtatt. Det gjorde jeg også i BMC. Man kan ikke ha kontroll på hva alle driver på med hele tiden, sier Kristoff

Utestengt?

Katjusja er medlem av Mouvement pour UN Cyclisme Crédible (MPCC). I organisasjonens regler er det et vedtak om at lagene må suspendere seg selv i en måned om to av lagets ryttere tester positivt innen ett år.

Det betyr i så fall at Vuelta a España går uten Katjusja. På grunn av at det er over tre år siden det hele skjedde, vil det være vanskelig å tolke regelverket.

Likevel kan Katjusja miste internasjonale konkurranser framover. Også UCI har muligheten til å utestenge laget fra sykkelritt i en viss periode. Dette kan i så fall få betydning for Kristoffs VM-oppkjøring til fellesstarten i mesterskapet.

– Jeg håper ikke det skjer. Da blir opplegget til VM ødelagt. Jeg håper heller de melder seg ut av MPCC, sier Kristoff.

Caruso ble også tatt for bruk av Nandralone 25. januar 2003 og ble utestengt fra sporten i seks måneder. Syklisten har rett til å få B-prøven analysert før det blir en avgjørelse den nye dopingsaken.

– Med dopingreglene i tankene, vil laget vente til B-prøven er analysert før vi tar ytterligere steg eller uttalelser. Men, Katjusja vil understreke at nyheten kommer som et sjokk, skrev sykkellaget på sin hjemmeside.

(©NTB)

Les også

  1. - Kristoffs sesong er allerede en suksess

  2. Dopingtatt lagkompis ber Kristoff om unnskyldning

  3. Pressesjefen om dopingtatt rytter: - Han sier han ikke bruker kokain

Les mer om

  1. Alexander Kristoff