Scheie over til golf

Etter det Aftenposten erfarer kommer håndballtrener Frode Scheie i dag til å bli lansert som ny sportssjef i golfforbundet etter Jan Erik Aalbu.

Golfforbundet ønsket en mann som kjenner norsk toppidrett i stillingen som ny sportssjef. Frode Scheie er tidligere E-cupvinner og landslagsspiller i håndball, nå trener i Bækkelaget.
  • Arne Hole

— Jeg vet at stillingen har vært utlyst, er alt Frode Scheie sier før formiddagens pressekonferanse. Norges Golfforbund har prøvd å legge lokk over søknadsprosessen, men har ikke lagt skjul på at det har vært stor interesse for stillingen, som Jan Erik Aalbu hoppet av da han ble sportsdirektør i Vålerenga.Generalsekretær Geir Ove Berg i golfforbundet vil ikke bekrefte at valget falt på Frode Scheie, men sier at forbundet har lagt vekt på å finne en som kjenner norsk toppidrett.Der passer Frode Scheie godt inn. Han sto i mål da Drammen ble første norske klubb som vant en E-cuptittel i håndball. Scheie har også stått i mål på landslaget og har spilt proff i Tyskland. Sin nåværende befatning med håndballen har Scheie som trener for Bækkelagets damer og som ekspertkommentator for TV 2. ## Slutter i BSK.

Scheie bekrefter at han har gitt BSK beskjed om at han ønsker å gjøre noe annet enn å være hovedtrener neste sesong, men sier samtidig at han skal beholde kontakten med klubben.Scheie vil fryktelig mye heller prate om håndball enn å bekrefte at han begynner i golfforbundet.- Jeg har trenertilbud fra Østerrike, Tyskland, Danmark og Byåsen, men ikke noe er bestemt.- Nei, en topptrenerjobb lar seg jo ikke kombinere med å være sportssjef i NGF?- Nå spør du mye!- Kan du ikke like gjerne si at du har sagt ja til å bli sportssjef?- Jeg kan ikke si noe om det, sier Scheie, som selv er en brukbar golfspiller. Og det sier vel det meste?

Vil heve golfen.

Geir Ove Berg ønsker at den nyansatte skal heve norsk golf både hva gjelder holdninger og satsingsnivå. I fjor gjorde Henrik Bjørnstad og Jan Erik Aalbu golf til en het medieidrett.- Lasse Ottesen var også med i sluttrunden. Hvorfor valgte dere ikke ham?- Lasse var i nærheten, bekrefter Berg om den nåværende treneren for det amerikanske kombinertlandslaget.På en pressekonferanse på Ullevaal stadion klokken 13 i formiddag vil NGF gå offisielt ut med navnet.Vi setter ukelønnen på 39-åringen Frode Scheie.