Sport

Schaus matchvinner i debuten

Nick Schaus fikk en drømmedebut for Stavanger Oilers. Han senket Sparta alene.

MATCHVINNER: Nick Schaus markerte seg i comebacket. Her fra en trening i sommer.
  • Lars Fisketjøn
  • Mats Slaastad Birkelund

STAVANGER OILERS – SPARTA 1-0 (0-0, 0-0, 1-0):

DNB Arena (Aftenbladet): Nick Schaus debuterte for Oilers i dag. På grunn av skade har backen vært utilgjengelig så langt i sesongen.

Debuten til Schaus kunne ikke blitt bedre. Etter at Oilers hadde stanget og stanget tok han ansvar og satte inn kampens eneste mål.

— Det føles veldig bra å komme tilbake med scoring. Laget har vært veldig støttende for meg mens jeg har vært skadet. Det var godt å være tilbake på isen med gutta, sier Nick Schaus, som syns det har vært tungt å se laget slite mens han har vært på sidelinja.

Bedre motstand

Oilers har slitt i sesongåpningen, og tapte mot både Storhamar, Lillehammer og Lørenskog. De tre siste kampene har formkurven pekt oppover. Laget har kommet på rett kjøl med 5-1 mot Tønsberg (h), 7-0 mot Rosenborg (b) og 9-0 mot Stjernen (h).

Spesielt etter seieren mot Stjernen, mente både Christian Dahl-Andersen og Petter Thoresen at Oilers nå er til å kjenne igjen.

Alle seierne kom imidlertid mot bunnlag. Lag som det skal svært mye til for at et lag som Oilers taper mot. Fordi Oilers uansett har et så mye bedre spillemateriale. Derfor var det knyttet spenning til hvordan Oilers ville takle å møte Sparta. Et lag som innehar betydelig mer kvalitet enn Tønsberg, Rosenborg og Stjernen.

I dagens møte stilte Sparta blant annet med nysigneringen Quintin Laing, som har 86 kamper bak seg for Washington Capitals i NHL.

To utvisninger etter 51 sekunder

Dagens kamp var på mange måter som å gå opp til eksamen. Med seier ville de være friskmeldt etter sykdomsperioden – hvor laget overhodet ikke har lignet på seg selv.

Det startet på ingen måte bra. Allerede etter 51 sekunder pådro Oilers seg utvisning. Ikke bare én, men to. Jean-Michel Daoust måtte i boksen sammen med Tommy Kristiansen. Sistnevnte var svært lysten på å vise seg frem mot moderklubben. Han var bare litt for het i toppen.

Sparta klarte imidlertid ikke å utnytte fem mot tre i to minutter. Oilers klarte heller ikke å utnytte sine overtallsmuligheter i første periode. Ingen av lagene scoret i fem mot fem. Dermed endte det 0-0. Andre periode ble en oppstykket affære med mange utvisninger. Oilers tok over mot slutten av perioden, og var helt overlegne. På tross av 17 skudd, klarte de ikke å score.

Eksamen bestått

Oilers var hele veien bedre enn Sparta, men bortelaget holdt unna bakover. Frem til debutant Nick Schaus fikk muligheten. I ett av mange overtall i kampen fikk Schaus pucken i venstre droppsirkel fra backkollega Kurt Davis. Han peilet inn lengste hjørne og plasserte pucken hardt til side for Anders Johansson i Sparta-målet.

Det skulle vise seg å holde for Oilers. Sparta kom aldri nærmere. Dermed må eksamen sies å være bestått. Men bedre karakter kan det fortsatt bli for Stavanger Oilers.

— Vi gjorde en bra kamp. Hadde vi vært litt mer nøye i pasningsspill, mottak og skuddpresisjon kunne vi laget flere mål. Jeg savnet også litt trafikk foran målet til Sparta. Keeperen deres var veldig god, men det hadde vi hatt mulighet til å gjøre noe med om vi hadde vunnet noen kamper foran mål i forkant av at skuddene kom, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers