Sport

Kristoff og Katjusja til Tour des Fjords

Arrangøren av Tour des Fjords jubler over at årets første storsignering allerede er på plass.

HJEMMEBANE: Alexander Kristoff skal teste kreftene på hjemmebane neste sommer.
  • Lars Fisketjøn

Alexander Kristoff og hans Katjusja har signert papirene som sier at de sykler Rogalands-rittet.

— Det var det laget som sto øverst på vår ønskeliste, og vi har hatt tett dialog med Kristoff hele veien. Han var den store idrettsprofilen i Rogaland i fjor, og har også vært landets beste syklist i år. Dette er vi storfornøyde med, sier rittdirektør Roy Hegreberg til Aftenbladet.

Kristoff tror på god form

Rittet er flyttet fra sensommeren til våren, og går i år fra 28. mai til 1. juni. Nå passer det perfekt inn i oppkjøringen til Tour de France.

— Det er ekstra motiverende for meg å sykle dette rittet fordi det er på hjemmebane. På dette tidspunktet av sesongen er jeg ferdig med vårklassikerne, har hatt litt fri, og begynt å trene meg opp til Tour de France, sier Kristoff.

Tour of Norway på Østlandet går uken før Tour de Fjords. Det kan bety en Alexander Kristoff i storform hjemme i Rogaland.

— Tour of Norwayg blir en slags oppkjøring for å komme i gang, og komme inn i løpsrytme igjen. I år var jeg i god form allerede til Tour of Norway, og da skal det være mulig å være i ordentlig god form til årets utgave av Tour de Fjords. Jeg tror og håper jeg kommer i skikkelig godt slag til det, sier Kristoff.

Håper på flere storlag

Rittledelsen håper Katjusjas tidligere signering lokker andre lag på banen.

— At Katjusja allerede nå signaliserer at de vil være med lover godt, og det viser andre store lag at dette er et kvalitetsritt. I fjor var også Belkin med av de virkelig store lagene, og vi håper på flere store signeringer framover, sier Hegreberg.

Han er imidlertid langt mer opptatt av å få de beste norske syklistene med, framfor store internasjonale navn. Forløperen til Tour des Fjords, Rogaland Grand Prix, hadde for to år siden internasjonale ryttere som Allessandro Petacchi og David Millar på startstreken – uten at det ga suksess.

Da kom det lite folk, mens i fjor kom det langt flere. Øverst på vår liste står de norske kanonene med sine profflag. Thor Hushoved, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og den nye Lotto Belisol-proffen Vegard Breen er de syklistene vi drømmer om å få med. Heller de enn utenlandske kanoner, sier Hegreberg.

Les mer om

  1. Alexander Kristoff