Sport

Vant VM-gull uten å kjøre

<p>Ragnhild Mowinckel ble «dronningen» i junior-VM i alpint med to gull og én bronse. Men fredagens gull vant hun uten å kjøre!</p>

Roccaraso 20120303.Fis Alpine Junior World Ski Championship 2012.Ragnhild Mowinckel ( NOR ) vant storslålom.Foto: Pentaphoto / Scanpix
  • Arild Sandven

Da kvinnenes utfor til slutt måtte avlyses på grunn av tåke, ble super G og ikke utfor tellende i kombinasjonen sammen med storslalåm og slalåm.

Der var Ragnhild Mowinckel en overlegen vinner, mens super G-verdensmester Annie Winquist tok sølvet og sikret norsk dobbeltseier.

— Jeg ville jo heller ha kjørt, sier Ragnhild til aftenposten.no.

Med 4.- plass i slalåm, gull i storslalåm og bronse i super G hadde Molde-jenta medalje i sikte også i utfor, og uansett i kombinasjonen.

— Der ledet jeg jo ganske mye, og det hadde vært morsommere å vinne gullet etter å ha kjørt godt enn på ”walkover” som det ble nå. Men været her var ikke medgjørlig, og uansett er dette ganske uvirkelig for meg. Jeg hadde ikke sånne forventninger i det hele tatt da jeg kom hit, sier 19-åringen, som kjører for Andrine Flemmens gamle klubb, Rival.

— Hun var en stor inspirasjon, og da jeg var mindre, håpet jeg å kunne minst like god som Andrine, forteller Ragnhild.

Klar for v-cup-finale

Som juniorverdensmester får hun nå gratisplass i storslalåm under verdenscupfinalen i Schladming, på sesongens siste konkurransedag – søndag 18. mars.

Neste sesong blir det forhåpentlig flere sjanser i verdenscupen.

- Det er det jo ikke jeg som bestemmer, men jeg har veldig lyst til å prøve meg mot de beste. Og er jeg god nok, kommer jeg dit, sier allrounderen, som ikke er i tvil om hva som er favorittdisiplinen:

— Storslalåm. Så jeg er veldig glad for at det var der jeg vant gullet.

Henrik rett til Kranjska Gora

Etter gullet i storslalåm var Henrik Kristoffersen favoritt i slalåm, men romerikingen jublet for sølv – både i slalåm og kombinasjon.

— Annenomgangen her var veldig vanskelig, med oppkjørt spor og dårlig sikt. Han som vant kjørte bare ekstremt bra, sier Henrik om finske Santeri Paloniemi, som var hele 1,26 foran romerikingen.

Henrik drar nå rett videre til Kranjska Gora i Slovenia, der han skal kjøre verdenscupslalåm søndag.

- Jeg får vel startnummer rundt 35, forteller 17-åringen, som vant to europacuprenn foran etablerte verdenscupkjørere som Naoki Yuasa og Reinfried Herbst i Bulgaria i februar.

Han har ikke satt seg noe spesielt mål for søndagens renn.

— Men jeg må jo inn blant de 30 i finaleomgangen. Jeg drar jo ikke helt dit bare for å kjøre én omgang, fastslår Henrik.

Norge beste nasjon

Med gull og tre sølv på avslutningsdagen, endte Norge på fire gull, tre sølv og én bronse i årets junior-VM, og topper medaljestatistikken.

De norske medaljene:

  • GULL: Ragnhild Mowinckel (storslalåm og kombinasjon), Annie Winquist (super G) og Henrik Kristoffersen (storslalåm).
  • SØLV: Annie Winquist (kombinasjon) og Henrik Kristoffersen (slalåm og kombinasjon).
  • BRONSE: Ragnhild Mowinckel (super G).

Medaljene i junior-VM (gull-sølv-bronse):

Norge 4-3-1, USA 2-0-0, Sveits 1-3-4, Slovenia 1-0-2, Østerrike 1-0-1, Finland 1-0-0, Sverige 0-2-0, Italia 0-1-0, Tyskland 0-1-0, Frankrike 0-0-1, Slovakia 0-0-1.

Les mer om

  1. Alpint