Storhamar på vei mot NM-finale - herjet med Oilers’ overmenn

Rått parti på Hamar i den første kampen.

Kodie Curran jubler for en av sine tre scoringer i Storhamars 6-1-seier hjemme mot Frisk Asker i den første semifinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.
  • NTB

Storhamar – Frisk Asker 6-1 (0-1, 3-0, 3-0), sammenlagt 1-0

Frisk Asker fikk en pangstart, men ble til slutt herjet med av Storhamar. Kodie Curran scoret hattrick da seriemesteren vant 6-1 i den første NM-semifinalen.

Dermed har Storhamar vunnet samtlige kamper hittil i NM-sluttspillet i ishockey. I kvartfinaleserien ble Lørenskog uten problemer slått 4-0 sammenlagt.

Torsdag ga Frisk Asker hjemmelaget noe å tenke på i første periode. Etter bare 93 sekunder ga Vinny Saponari gjestene ledelsen. Han satte enkelt pucken i mål etter å ha blitt servert den av T.J. Foster.

Før den første pausen hadde Storhamar flest skuddforsøk, men det var Frisk som hadde de største sjansene.

Sto fram

Utligningen kom fire og et halvt minutt ut i midtperioden. Jacob Berglund spilte til Hampus Gustafsson, som ved bakre stolpe kunne sende pucken i et tomt bur. Ti minutter senere var kampen snudd. I overtall gjorde Mikael Zettergren enkelt 2-1 etter å ha fått en perfekt pasning fra Kodie Curran.

Assisten var bare startskuddet på det som skulle komme fra canadiske Curran, som 52 sekunder før pausesignalet økte til 3-1. Samme mann gjorde Storhamars fjerde nettkjenning 2.14 minutter ut i tredje periode. Målet kom i overtallsspill.

Med 10.08 igjen på klokka ville også Joakim Jensen ha navnet sitt i målprotokollen. Han snek seg inn på bakre og dyttet pucken bak en sjanseløs Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg.

– Briljant

Curran fullførte en perfekt kveld da han la på til 6-1 sju minutter før slutt. Han lurte seg forbi en rekke spillere og scoret pent mellom beina på Dahlberg.

– Det var en morsom kamp, og seks mål gjør godt for selvtilliten, sa Curran til TV 2 etter seieren.

– Han er briljant når han er i dette humøret, og vanskelig å håndtere for motstanderne. Han er en risikospiller, men man får ta det gode med det onde, som med alle mennesker, sa Storhamar-trener Fredrik Söderström om Curran.

Storhamar vant seriespillet overlegent. Nå jakter hedmarkingene sin første NM-tittel siden 2008.

Første semifinalekamp mellom Sparta og Lillehammer spilles fredag.