Kleveland utklasset konkurrentene i Big Air

Snowboardstjernen Marcus Kleveland vant lørdagens verdenscuprenn i Big Air da han utklasset konkurrentene i Mönchengladbach.

 Marcus Kleveland vant verdenscuprennet i Big Air lørdag.
  • NTB

Nordmannen fikk 94,24 i første og 97,50 i siste forsøk som tellende resultater i finalen, og med sammenlagt 191,75 poeng var han hele 23,25 poeng foran japanske Yuri Okubo på 2.-plass.

Kalle Jarvilehto fra Finland tok den siste pallplassen fire poeng bak Okubo.

– Det var kjempemorsomt å kjøre i dag. Jeg slet litt på trening, men det er deilig å vite at når konkurransen kommer så «svitsjer» jeg over i hodet og så sitter det, sa Kleveland i en pressemelding fra Norges Snowboardforbund.

Les også

FIS håper å få tre nye OL-øvelser på plass fra 2022

Respekt

Flere av de antatt beste valgte å kjøre konkurranser i Kina utenom FIS-verdenscupen denne helgen, men det hindret ikke Kleveland i å gjøre sine beste triks. Han fikk til alle sine tre forsøk.

– Jeg gjorde triksene jeg ville gjort uansett om de var her eller ei. Dessuten var det veldig mange gode kjørere her, sa han.

– De som satt hjemme og fulgte med på TV fikk nok frykten. De har fått veldig stor respekt for ham i løpet av året, sa landslagssjef Per Iver Grimsrud om Kleveland.

Dombås-gutten har vunnet begge sine konkurranser så langt i sesongen.

Les også

Trønder herjet i X Games: Nå snakker han om å gi seg etter OL

Lyktes ikke

Markus Olimstad og Stian Kleivdal tok seg også til finale. Olimstad ble nummer fem med 144,00 poeng, mens Kleivdal ikke fikk det til og endte sist av de ti finalistene med 52,75 poeng.

Bendik Gjerdalen og Mons Røisland ble utslått i kvalifiseringen.

I kvinneklassen gikk seieren til sveitsiske Carla Somaini. Silje Norendal var eneste norske deltaker. Hun ble nummer 15 i kvalifiseringen og tok seg ikke til finale.