Sport

Armstrong må betale 90 millioner kroner i erstatning

Lance Armstrong vant frem med et søksmål i 2004. Da amerikaneren innrømmet dopingbruk, ble saken tatt opp igjen.

Lance Armstrong må betale 90 millioner kroner i erstatning til det britiske promotorselskapet SCA Promotion.

Lance Armstrong skal ha kommet til enighet og betalt ut mer enn 10 millioner dollar (vel 90 millioner kroner) til det britiske promotorselskapet SCA Promotion.

Det er avisen The Sunday Times som melder at den skandaliserte og dopingtatte syklisten er kommer til enighet med SCA-eier Bob Hamman, en tidligere amerikansk bridgespiller.

Les også

Advokater vil se Armstrongs sykejournal fra 1996

Bakgrunnen for saken og pengekrangelen var at Hamman og hans selskap tilbakeholdt en utbetaling på cirka 5 millioner dollar (vel 45 millioner kroner) til Armstrong etter at syklisten var utsatt for påstander om doping i 2004. ## Innrømmet dopingbruk

Armstrong saksøkte Hamman og selskapet hans og vant fram. SCA måtte betale Armstrong 7,5 millioner dollar i tillegg til en utbetaling på 4,5 millioner som han hadde fått tidligere.

I 2013 innrømmet Armstrong dopingbruk. Han ble samtidig fratatt sine sju strake sammenlagtseirer i Tour de France. Dermed kom saken med SCA og Hamman i et nytt lys.

Nå er de to partene kommet til enighet og gjort opp seg imellom. Samtidig er 44 år gamle Armstrong og SCA med Hamman i spissen blitt enige om ikke å offentliggjøre detaljer fra avtalen de har kommet fram til.

Armstrong risikerer også å bli saksøkt av det amerikanske justisdepartementet. Det er snakk om et søksmål som kan koste ham 90 millioner dollar (ca. 850 millioner kroner) dersom han skulle tape. (©NTB)

Les også

  1. Eldre, mektige menn styrer idrettsverdenen - og skandalene brer om seg

  2. Over 100 juksemakere navngitt på avslørende dopingliste

  3. Dopet seg for å spille rollen som Armstrong