Nordhaug tror Tour de France glipper

— Sjansen er nok størst for at jeg ikke er med, sier Team Sky-rytteren.

Lars Petter Nordhaug tviler på at han deltar i Tour de France i sommer (Arkivfoto)

Tour de France er den store drømmen for de fleste sykkelrytterne. Lars Petter Nordhaug hadde også håpet at han skulle bli en del av laget som skal hjelpe Chris Froome til en ny seier i verdens største sykkelritt. Til tross for at sykdom ødela noe av våren for Nøtterøy-karen, viste Nordhaug god form i Ardenner-klassikerne og fikk en etterlengtet seier da han vant Tour de Yorkshire i begynnelsen av mai.

Les også

Boasson Hagen: - Vil være med på å prege Tour of Norway

Ikke i bruttotroppen

Team Skys sportsdirektør Gabriel Rasch bekrefter at det nok ikke blir noen Tour de France-tur på Nordhaug:

— Han er ikke med i vår bruttotropp på 13 ryttere (hvert lag i Tour de France har ni ryttere). Skal han bli aktuell må han gjøre noe helt spesielt i Sveits Rundt. Men ting skjer fort i sykkelsporten.

Ifølge Rasch prioriteres ryttere som er enda et hakk bedre enn Nordhaug i fjellene og ryttere som kan gjøre en jobb for Froome på flatene.

— Han faller på en måte mellom to stoler, forteller Rasch.

- Hva med Spania Rundt senere i år?

— Han skal få kjøre ritt som GP Plouay, samt rittene i Montreal og Quebec. Det er ritt som passer ham mye bedre, forklarer sportsdirektøren.

Det to sistnevnte rittene går like før VM kjøres i USA.

Les også

Tinkov: - Laget er bare mitt leketøy

Kan vinne Tour of Norway

Nordhaug er en av de store favorittene til å ta sammenlagtseieren i Tour of Norway som starter onsdag.

— Hvis han er i like god form som under Tour de Yorkshire, er han absolutt det. Han skal i hvert fall få den hjelpen vi kan gi, sier Rasch.

— På de to første (flate) etappene må nok spurtlagene som Katjusja og MTN regne med å ta ansvar. Så kommer vinden til å bety en del for hvordan det blir syklet på den tredje forbi Gaustatoppen. Den fjerde fra Rjukan til Geilo bør derimot passe ham glimrende, mener Sky-sjefen.

— Jeg toppet formen inn mot Ardenner-klassikerne og føler meg ikke like bra nå som jeg gjorde da. Men akkurat hvor bra man er vet man ikke før man kjører ritt. Seieren i Yorkshire gjorde uansett godt for selvtilliten, forklarer Lars Petter Nordhaug.

Han poengterer selv at han tidligere ikke har fått det helt til å stemme i Tour of Norway nettopp på grunn av at formtoppen er prikket inn til minst en måned tidligere.

PS! Lars Petter Nordhaug har syklet Tour de France én gang, for Belkin i 2013. Slik det ser ut nå får Norge to ryttere i rittet, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.