Jan Schmid forsvarte verdenscupledelsen: Vant i Frankrike

Jan Schmid var best da det gjaldt og sikret seieren i lørdagens kombinertrenn i verdenscupen i franske Chaux-Neuve.

Trønderen gikk ut som nummer fire etter hopprennet. Under langrennet ble det en kamp mellom Schmid og Aktio Watabe, hvor nordmannen vant i spurten.

Schmid hoppet 114,5 meter som sistemann i hoppbakken. Han gikk dermed ut 27 sekunder bak Akito Watabe på en fjerdeplass før langrennet. Det var hans soleklart beste hopp i Frankrike, etter å ha trøblet på trening og i kvalifisering. Graabak sikret seg også et greit utgangspunkt før langrennet med ett drøyt minutt opp til Watabe.

I langrennet ble Schmid og Watabe raskt en duo, og på oppløpet var Schmid den raskeste.

Les også

Jansrud og Svindal skuffet da vinneren overrasket alle: - Det er en sensasjon

Finske Ilkka Herola tok tredjeplassen. Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på femteplass.

Jarl Magnus Riiber ble best av de norske i hoppbakken på andreplass, 22 sekunder bak Watabe, men falt tilbake til 12.-plass i langrennet, over ett minutt bak vinneren.

Kokslien ute av det

Espen Andersen var strålende fornøyd med sitt hopp på 113,5 meter i gode vindforhold. Andersen var 48 sekunder bak teten før langrennet, og ble til slutt nummer 16.

Espen Dahlhaug Bjørnstad og Magnus Krog fikk ikke ut maks i sine hopp. Det skilte henholdsvis 1.52 og 1.34 opp til Watabe. Krog gikk seg opp til 12.-plass, mens Bjørnstad falt tilbake til 33.-plass. Den plasseringen delte han med Mikko Kokslien, som mislyktes helt i hoppbakken og greide kun 98 meter. Den langrennssterke løperen var hele 2.28 minutter bak bestemann i hoppbakken.

Det er lagkonkurranse i Frankrike søndag.

Schmid øker dermed ledelsen i verdenscupen totalt, og har nå 76 poeng ned til tyske Johan Rydzek. Graabakk og Espen Andersen ligger på henholdsvis fjerde- og femteplass sammenlagt.

Saken oppdateres