Sport

Truet med å slå til dommeren - fikk sparken

Søndag truet Almir Ljajic med å slå til dommeren. Nå har et samlet styre i Ålesund Håndballklubb bestemt seg for å gi treneren sparken.

MÅ GÅ: ÅHK-trener Almir Ljalic får ikke fortsette i klubben. Arkivfoto
  • Eirik Nesset Hjelvik

Det opplyser Ålesund Håndballklubb i en pressemelding sendt til Sunnmørsposten.

— Med bakgrunn i sist søndags episode etter seriekampen mot NTNUI så har et samlet styre i ÅHK besluttet å avslutte sitt samarbeid med Almir Ljajic, skriver styret i ÅHK og fortsetter:

— ÅHK ønsker å framstå som en seriøs og positiv satsningsklubb i Ålesund og omegn og som gode forbilder for sine partnerklubber. Almir Ljajics oppførsel til dels under kamp og spesielt etter kamp samsvarer ikke med våre ambisjoner og ønsker, skriver klubben videre.

ÅHK-ledelsen opplyser at avgjørelsen trer i kraft med umiddelbar virkning. Samtidig skriver klubben at Bjørn Birkevold tar over som klubbens hovedtrener ut årets sesong.

Les også

  1. Håndballtrener truet med å slå ned dommeren

  2. Trener truet med å slå ned dommer. Nå beklager han: - Jeg forventer straff

La seg langflat

Det var etter 23-25-tapet mot NTNUI søndag kveld at det kokte over for den serbiske treneren. Etter kampslutt hadde Ljajic allerede fått det røde kortet for munnbruk da dommeren anbefalte ham å tie still.

— Ingen ber meg holde kjeft. Hvis du ber meg holde kjeft en gang til, slår jeg deg rett ned, kontret Ljajic.

Få minutter senere gjentok håndballtreneren at han stod for trusselen i et intervju med Sunnmørsposten.

Dagen derpå var Ljajics imidlertid en angrende synder som la seg langflat for søndagens oppførsel. Samtidig viste han forståelse for at oppførselen hans kunne ende med at han fikk sparken.

— Hvis klubben føler at dette er noe de ikke vil være med på, så godtar jeg det. Jeg forstår det veldig godt og er ikke vanskelig sånn sett, uttalte Ljajic.

Har ikke villet svare for seg

I onsdagens utgave av Sunnmørsposten er imidlertid Ålesund-treneren sitert på at han er takknemlig for at han får fortsette i trenerjobben. I den samme saken forteller Ljajic om et kort møte med ÅHK-ledelsen mandag kveld.

  • ÅHK-trener får fortsette

Den versjonen deler åpenbart ikke styret i Ålesund Håndballklubb. For senere onsdag kom altså meldingen om at serberen ikke lenger er klubbens trener. Han har fått sparken.

Ålesund Håndballklubb mener Sunnmørsposten har skyld i at disse to forskjellige versjonene har kommet ut.

— Vi har, grunnet vinterferie, brukt litt tid på å komme i kontakt med alle styremedlemmer samt bruke tid på å behandle saken på en grundig og rettferdig måte. Vi anser IKKE informasjon til dagspressen som det viktigste elementet i behandlingen av en såpass sensitiv sak som oppsigelse av en trener. Det kan kun ansees som utrolig uprofesjonelt av Sunnmørsposten å delvis fabrikkere en historie kun basert på ensidighet, rykter og egne konklusjoner. Dette er noe vi tar sterkt avstand fra, skriver sportslig leder Tone Franck i en epost til Sunnmørsposten.

Nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik i Sunnmørsposten tilbakeviser disse påstandene. Han viser til at Ålesund Håndballklubb - utenom en kort SMS mandag formiddag - ikke har besvart Sunnmørspostens henvendelser de siste dagene.

— Sunnmørsposten har overhodet ikke fabrikkert denne saken. Saken om at Ljajic skulle få fortsette som trener er basert på et intervju med treneren selv. Som det framgår av saken i onsdagens avis forsøkte vi gjentatte ganger å komme i kontakt med Ålesund Håndballklubb. Hittil har ikke klubbledelsen ønsket å bidra med deres syn på denne saken, og da kan vi ikke nå annet enn å registrere at partene har helt motstridende versjoner av hva det har blitt konkludert med, sier Halkjelsvik.

Almir Ljajic har foreløpig ikke besvart Sunnmørspostens henvendelser mandag ettermiddag.

Les mer om

  1. Håndball