Sport

Reddet Northugs ski

Olav Stuveseth er mannen som reddet Petter Northugs skipark.

Olav Stuveseth.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

Stuveseth er engasjert av Olympiatoppen og er ekspert på skisliping. I forkant av OL slipte han Petter Northugs skipark. Da skiene kom til Whistler, valgte imidlertid det norske smøreteamet å slipe dem på nytt før åpningsdistansen. Historien kjenner alle. Petter Northug ble nummer 41 med håpløse ski. På duathlonen var skiene heller ikke gode. Langrennslandslagets smøreteam hadde nok en gang valgt sin egen løsning og gått bort fra Stuvseths råd.

Grep inn.

Så kom lagsprinten på mandag. Irritasjonen og misnøyen var sterk både hos Petter Northug og de rundt ham. Det ble stilt krav om at noe måtte skje.

John Northug var klar da han uttalte seg i Adresseavisen i går.

–Jeg vet alt som ligger bak og har full forståelse for at det kommer reaksjoner fra Petter. Jeg vet hva som er grunnlaget. Det er så mye som ligger bak, uttalte han.

Etter fiaskodistanse nummer to grep Olav Stuveseth inn. Han slipte skiene på ny, og resultatet ble gull. Northug hadde svært gode ski på lagsprinten.

Denne historien får Adresseavisen bekreftet fra flere hold.

Svarteper.

I mellomtiden har Stuveseth følt at han ble sittende igjen med svarteper. De fleste med en viss kjennskap til norsk langrenn vet at han har ansvaret på dette området, både for langrenn, skiskyting og kombinert.

I skiskyting og kombinert følger stort sett landslagets smøreteam Stuveseths råd. Det skjer ikke like ofte i langrenn. Blant annet ikke på de to første OL-distansene. Mange trodde det var Stuveseths ansvar at skiene til Northug ikke holdt mål.

–Jeg kan egentlig ikke si noe om denne saken. Men jeg kan bekrefte at jeg hadde slipt skiene til Northug før de kom til Whistler. Jeg kan også bekrefte at dette ble gjort om før første konkurranse, og at jeg slipte dem om på ny før lagsprinten, sier Stuveseth til Adresseavisen.

Les mer:

Les også

  1. Ville lagt opp uten gull

  2. Northug: - Du føler at du flyr

Les mer om

  1. OL