Sport

Kristoff risikerer å miste nok en hjelperytter

Kristoff risikerer å miste nok en hjelperytter.

Marco Haller syklet opp Mur de Huy med store smerter i håndleddet.
  • Kurt Arne Nilssen

CAMBRAI (Aftenbladet): Marco Haller hadde tirsdag nok en dårlig dag på sykkelen. Søndag kastet han opp, mens han mandag var involvert i massevelten på den tredje etappen. Tirsdag kjørte han etappen og de mange brosteinspartiene med enorme smerter i håndleddet.

Les også

  1. Kristoffs hjelper er i trøbbel

  2. Her er sykkelproffenes verste skrekkopplevelser

I løpet av kvelden vil det bli tatt en avgjørelse på om han kan fortsette touren.

— Vi vet ikke hvordan det går med Marco. Han hadde store problemer på dagens etappe. Jeg ba ham om å forsøke å fullføre etappen, men i kveld skal vi ta nye røntgenbilder av ham. Jeg håper det ikke er alvorlig. Hvis han har brukket noe kan han ikke fortsette, sier Jose Azevedo, Katjusjas øverste sportsdirektør til Aftenbladet.

Marco Haller er Alexander Kristoffs nest siste opptrekker i spurten og må østerrikeren bryte vil det være dårlig nytt for Kristoff. Selv om Haller stiller på startstreken onsdag, er det lite trolig at han vil være frisk nok til å hjelpe Kristoff i spurten.

— Det er ikke lett å erstatte Haller. Vi har også mistet Dmitrij Kozontsjuk så ting begynner å bli veldig komplisert. Akkurat nå må jeg bare være optimistisk rundt hele situasjonen og håpe at det ikke er noe alvorlig med Marco.

Kristoff sier dette om situasjonen.

— Vi har fortsatt Guarnieri og Paolini, så dermed blir det samme opplegget som i fjor, sier Kristoff.

Les mer om

  1. Tour de France
  2. Alexander Kristoff