Sport

Platini utsetter UEFA-toppmøte

UEFA-presidenten er bekymret for det som kommer fram i FIFA-saken.

AVVENTER SITUASJONEN: UEFA-president Michael Platini vil bruke litt tid på å vurdere FIFA-krisen.

Michel Platini, president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), velger en avventende holdning i kaoset som hersker rundt Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

I forbindelse med finalen i mesterligaen hadde han planer om å samle de europeiske fotballpresidentene til et møte i Berlin fredag, men nå har han selv gått ut og utsatt dette møtet.

— Jeg følger daglig utviklingen i FIFA-saken og er bekymret for det som kommer fram, akkurat som alle andre fotballtilhengere rundt om i verden. På bakgrunn av de uttalelsene som kom fra FIFA tirsdag, og den uforutsigbare etterforskningen som pågår i korrupsjonssaken som er i ferd med å bli rullet opp, har jeg bestemt at det beste akkurat nå er å utsette det planlagte UEFA-møtet vi hadde tenkt å holde i Berlin fredag, sier Michel Platini i en uttalelse.

Det er ingen hemmelighet at det var både skuffelse og misnøye blant de fleste fotballederne innen UEFA-området da Sepp Blatter ble gjenvalgt fredag, men etter at han annonserte sin avgang, er situasjonen blitt noe avklart og forandret.

Les også

- Blatter reiser ingen steder

Vente og se

— Vi får ny informasjon, og det kommer nye avsløringer i denne saken hele tiden. Derfor tror jeg det er klokt å bruke litt tid og avvente. Det vil hjelpe oss til å ha en felles holdning til det som skjer, mener Platini.

Etter at Blatter ble gjenvalgt på kongressen i Zürich fredag, mot de aller fleste stemmer fra europeiske fotballforbund, har det vært diskutert flere mottiltak for UEFAs side. De mest ytterliggående forslagene har gått ut på å trekke europeiske lag fra fotball-VM i 2018. Det har også vært diskutert å trekke UEFA ut av FIFA-familien så lenge Blatter sitter som president. Men nå er saken annerledes i og med at den sveitsiske FIFA-presidenten har varslet sin avgang, så snart det er praktisk mulig

— Det er ingen krise at vi i UEFA ikke møtes nå, for vi vil få mange andre muligheter, og da vil kanskje også situasjonen være enda mer avklart, hevder Platini i den skriftlige uttalelsen han kom med onsdag.

Les også

Ni av Blatters pinligste sitater: - Homofile fans kan bare avstå fra seksuell aktivitet

Interpol

Det skjer en stadig utvikling i FIFA-saken. Onsdag ble det kjent at Interpol er kommet inn i saken med full tyngde. De to tidligere FIFA-toppene, Jack Warner og Nicolas Leon, er ettersøkt på høyeste nivå av Interpol for korrupsjon og organisert kriminalitet.

På den samme listen er også fire andre personer, som tidligere har jobbet for FIFA, ført opp. Dette skjer altså dagen etter at Blatter offentliggjør at han er ferdig som president.

Warner (72) som var visepresident i FIFA, har også vært president i CONCACAF. Han ble først arrestert i den pågående saken, men ble løslatt av helsemessige årsaker, for så å dra rett på fest. Nå er det ingen som vet hvor han befinner seg.

Nicolas Leoz (86) er fra Paraguay og er tidligere president i det søramerikanske fotballforbundet CONMEBOL.

(©NTB)

Les også

  1. Tidligere FIFA-topper etterlyses av Interpol

  2. Lettelse hos VISA: - Blatters avgang et viktig skritt på veien

  3. Disse kan bli den neste FIFA-presidenten