Sport

Debuterer i «Vueltaen» lørdag: - Det tøffeste i karrieren

Sindre Lunke får Grand Tour-debuten lørdag.

Sindre Lunke gleder seg til å starte Spania rundt lørdag. Han er sikker på at de tre neste ukene blir knallharde.
  • Christian Stendal

— Det er ganske stort, rett og slett, sier Sindre Lunke til adressa.no.

Den relativt ukjente trønderen har nemlig fått litt overraskende stor tillit fra den sportslige ledelsen i Giant-Alpecin denne sesongen, og fikk en av lagets ni plasser på treukersrittet Vuelta a Espana (Spania rundt) som starter lørdag.

— Jeg ble litt overrasket over å få klarsignalet så tidlig. Jeg var litt usikker i starten av sesongen. Det gikk tungt i noen løp, og formen var ikke på topp. Jeg trodde ikke jeg skulle få denne muligheten, men laget har troen på meg og synes jeg gjør en god jobb. De sier de har lyst til å utvikle meg videre, forteller Lunke.

Les også

Kronprinsen så triatlon-Blummenfelt i OL-debuten: - Kult at han viser interesse

Blir knallhardt

«Vueltaen» er et av tre treukersritt på kalenderen, sammen med Tour de France og Giro d’Italia. Det blir en helt ny opplevelse for Lunke.

— Jeg forventer at det blir knallhardt. Jeg har aldri kjørt så lenge tildigere, så det er et helt ukjent terreng jeg går inn i. Jeg er spent på hvordan kroppen reagerer, sier han, og følger opp.

— Det blir det tøffeste jeg har gjort i karrieren hittil.

Treukersrittet starter med en lagtempo lørdag, før det blir en del småkuperte etapper videre. Lunkes oppgave blir i hovedsak å hjelpe spurteren Nikias Arndt og Warren Barguil som er tenkt å kjempe om etappeseiere.

Les også

Cubaner sykler i OL med hjelp fra Sørlandet

Kan få egne muligheter

Samtidig har ikke laget noen klare sammenlagtkandidater, noe som betyr at sjansen kan by seg for at også Lunke kan komme seg i noen brudd utover i etapperittet.

— Da må jeg bare være våken, smart og kynisk og spille kortene mine riktig, sier han.

23-åringen er en bra bakkerytter, og kan være med når det blir småtøffe etapper.

— Årets profil er ganske hard, og det blir veldig få «transportetapper». Sånn sett er det greit for meg, men det er tre uker og mye kan skje. Jeg grugleder meg, og det er sånn det skal være. Man må være litt spent og nervøs, sier han.

Les også

  1. Er bergenserne like flinke som nordlendingene?

  2. Presidentene:  - Det er flaut for Norge

  3. Sju ting du bør vite før du følger Kristian fra Bergen i OL-triatlon