Sport

Isabelle Pedersen er skadefri for første gang på sju år. Det har ikke hodet hennes skjønt.

— Det er en formtopp i kroppen jeg ikke har kjent før.

SKADEFRI: Isabelle Pedersen er skadefri for første gang på sju år. Det er ganske uvant. Foto: NTB SCANPIX

 • Øystein Vik

— I dag var jeg rar på en god måte. Det er noe der (peker på beina) som holder på å komme ut. Men i dag klarte jeg ikke å få ut de siste hundredelene, sier Isabelle Pedersen.

Bergenseren var i strålende humør etter at hun løp inn til 13,12 på hundre meter hekk under Bislett Games torsdag kveld. På forhånd hadde hun lovet å løpe under OL-kravet, men hun endte 22 hundredeler bak. Løpet ble vunnet av Brianna Rollins fra USA på 12,56. Likevel, Pedersen er helt rolig. For hun føler seg i kjempeform. Bedre form enn hun klarer å få ut i konkurranse. For timingen sitter ikke helt. Starten var ikke god nok. Kraften går ikke ned i tartanen akkurat slik den skal.

— Når kroppen er sånn som dette, vet ikke hodet helt hva det skal gjøre med det, sier Pedersen.

- Har ikke hodet ditt skjønt hvor god du er?

— Akkurat nå kan det være litt ... Men det blir veldig cocky å si. det er litt over det jeg burde si, sier Pedersen og smiler.

Les også

Angelsen: - Jeg hadde sjansen, men jeg blir bare sur hvis jeg tenker på det

Les også

Grøvdal slo 38 år gammel Waitz-rekord

— Har ikke vært skadefri siden 2009

Det kommer flere sjanser til å ta OL-kravet i ukene som kommer. EM i Amsterdam om en måned er siste mulighet. Pedersen svarer et klart "ja" på at hun er sikker på å lykkes med det.

— Jeg har vært veldig bevisst på at å si at jeg skal ta OL-kravet, for å få inn i hodet at det skal skje, forteller bergenseren.

Den 24 år gamle hekkeløperen regjerte som junior. Hun har gull i både ungdoms-VM, junior-VM og U23-EM. Men kroppen har ikke fungert skikkelig på syv år, sier hun.

— Jeg har ikke vært skadefri siden 2009. Jeg har alltid slitt med noe. Men i år har jeg ikke vært i kjelleren i det hele tatt. Jeg er lett, jeg er løs og det er en formtopp i kroppen jeg ikke har kjent før. Nå må bare den rarhetsfølelsen jeg har i kroppen bli kjent med systemet, sier Pedersen.

Les også

Vurderer å endre EM-oppkjøringen

Les også

Brøt løftet til friidrettsfansen: 22 hundredeler unna OL-kravet

Bovim bak der hun skal være

Ingvill Måkestad Bovim fra Odda prøvde seg også på OL-kravet under Bislett Games. Men hun kom på en 10. plass på en engelsk mil med tiden 4.31,57. Karoline Bjerkeli Grøvdal satte ny norsk rekord på distansen med 4.26,23, Faith Kipyegon fra Kenya vant med 4.18,63. Tiden ble også målt på 1500 meter, men Bovim var et stykke bak å klare OL-kravet.

— Det har ikke løsnet ennå. Jeg er fornøyd med de første 1000 meterne, men på den siste runden var det lit trått. Jeg er litt etter der jeg pleier å være, sier Bovim. 34-åringen har slitt med skader de siste årene, men i år har hun vært helt skadefri.

IKKE HELT FORNØYD: Ingvill Måkestad Bovim hadde ikke en maksdag på Bislett torsdag. Foto: NTB SCANPIX

— Jeg føler meg veldig på glid, og jeg har fått gjort det jeg skulle siden 1. januar. Alderen min gjør at jeg ikke er så stresset, sier Bovim som nå også ser helt frem mot OL i Tokyo i 2020. — Hvis jeg er på mitt beste i august, så fortsetter jeg. Det er det ingen tvil om.

Dolve satser mot EM

I stavkonkurransen konkurrerte Fana-gutten Eirik Dolve mot verdenseliten. Han røyk ut med 5.25, men hadde en flott opplevelse under Bislett Games.

— Det var litt stang ut. Jeg følte meg sinnssykt bra under oppvarming, og det var latterlig god stemning på Stadion. Det var skikkelig gøy å hoppe, men så var det ikke helt full klaff, sier bergenseren når BT intervjuer ham på Bislett.

Han har hoppet 5,40 to ganger i år, men under Bislett Games stoppet det altså på 5.25. Nå er målet hans 5.55, som er EM-kravet.

— Det var det jeg gikk for i dag, men det gikk ikke, forteller Dolve.

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. SPORT

  Bergens stavtalent kan få OL-billett i siste liten

 2. SPORT

  Reiste hjem i tårer sist i London-OL: Har mye å revansjere nå

 3. SPORT

  Kaggestad om kampen om OL-billett: - Han har ikke sjanse

 4. SPORT

  Eirik Dolve (23) ble slått av talent på 19 år: – Kanskje det er det som må til

 5. SPORT

  Hordaland leverte, men det holdt ikke til opprykk for Norge

 6. SPORT

  Ekspertene er uenig om Isabelle Pedersen fortjener OL-billett