I dag åpner Idrettsforbundet opp reiseregningene for de siste fem årene

Pressen får innsyn i alle reiseregninger for administrasjonen i NIF de neste dagene.

Kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund, Niels Røine, åpnet forrige innsynsrunde med en rask brifeing til pressen.

I sommer la Norges idrettsforbund (NIF) frem alle kvitteringene for OL i Sotsji (2014) og Ungdoms-OL på Lillehammer (2016).

Der kom det blant annet frem at NIF hadde brukt nesten 900.000 kroner på å kjøpe seg omtale i idrettens eget menighetsblad.

I tillegg hadde de brukt 180.000 kroner på en luksussuite under OL i Sotsji i 2014.

Les også

Ungdoms-OL kritiseres i ny doktorgradsstudie: – Hadde ingen plan

Tusenvis av kvitteringer

Onsdag og torsdag får pressen se kvitteringene fra reiseregningene til administrasjonen i NIF de siste fem årene. Alle reiseregninger tilbake til og med 2012 skal legges frem, slik at pressen kan se flyturer, hotellovernattinger, middager og annen pengebruk.

Innsynsrunden fungerer slik at pressen kan søke opp samtlige kvitteringer fra reiser de siste fem årene. Alle kvitteringer som NIF har betalt vil bli lagt tilgjengelig i et søkesystem i NIFs lokaler på Ullevaal stadion.

Blant personene vi nå får se reiseregningene til, er tidligere generalsekretær i NIF, Inge Andersen, idrettspresident Tom Tvedt og den forrige idrettspresidenten, Børre Rognlien.

Blant disse er det Inge Andersen som har flest utlegg. Totalt er rundt 16.000–17.000 kvitteringer tilgjengelig for pressen.