Sport

Sekundstrid

Denis Mentsjov vant ikke gårsdagens etappe i Giro d’Italia, men flere og flere tror han vinner sammenlagt.

Danilo Di Luca (foran) ga alt på gårsdagens korte, men knallharde etappe. Likevel ser Denis Mentsjov (bak) ut til å ha kledd på seg den rosa ledertrøya for godt. 26 sekunder skiller de to i sammendraget foran de fire avsluttende etappene.
  • Arne Hole

Danilo Di Luca gjorde flere iherdige forsøk på å kjøre fra Denis Mentsjov på gårsdagens 83 kilometer lange fjelletappe i Giro’n, men måtte etter hvert begynne å lure på om russeren hadde koblet seg på sykkelen hans. En limprodusent ville fått full reklameuttelling på Mentsjov i går. Hver gang di Luca snudde seg, så han rett inn i øynene på sammenlagtlederen.

Di Luca tok riktignok Mentsjov i spurten – og sammen med åtte bonussekunder – kuttet han russerens forsprang ned til 26 sekunder før de fire siste etappene. Trolig er det bare på morgendagens etappe opp til Vesuv at di Luca kan gjøre noe med Mentsjov. Og han må gjøre mye når rytterne skal avslutte med 13 kilometer brattbakke opp til vulkanen. Den siste etappen inn til Roma søndag er nemlig 16 km tempo, og der er Mentsjov sterkere enn di Luca. Han får således en sjanse til å hente inn igjen ledelsen dersom den rosa ledertrøyen skulle glippe i dag eller morgen. Men rosa gjør sterk, og de fleste tror at Mentsjov kommer til å vinne Giro’n sammenlagt.

Glad Pellizotti.

Franco Pellizotti utklasset konkurrentene i går. Liquigas-rytteren stakk ganske tidlig i den siste bakken, og han var 42 sekunder foran nestemann, Stefano Garzelli. Deretter kom Di Luca og Mentsjov. Pellizotti rykket opp til tredjeplass sammenlagt, men ligger to minutter bak Mentsjov.

Likevel var han oppglødd på egne vegne etter kraftprøven.

–Alt er mulig. Etter problemene jeg hadde mandag var det ingen som hadde regnet med meg i toppen, men jeg er i veldig bra form og det er fortsatt muligheter til å kjempe om sammenlagtseieren, hevdet han.

Også Lance Armstrong var en periode langt fremme i avslutningen, men falt av igjen.

Edvald Boasson Hagen kom inn et godt stykke bak i feltet. Det var ventet i og med etappens utforming. Boasson Hagen har ikke styrken sin i fjellene. Dagens etappe er 182 kilometer lang og går mellom Sulmano og Benevento.

Hvis Di Luca snur seg, ser han nok Denis Mentsjov...