Sport

Boasson Hagen i god VM-form trenger litt flaks

Edvald Boasson Hagen har fått den oppkjøringen han ville ha før VM. Nå håper han bare marginene og flaksen er på hans side i VM-rittet.

FLAKS: Uavhengig av form, for å vinne de største sykkelrittene trengs også litt flaks.
  • NTB

— Formen er bra. Det er skulderen også. Jeg kjente ikke noe til skulderskaden gjennom de tre ukene i Spania, og det er viktig. Jeg var høyt oppe på mange etapper, men manglet det bitte lille ekstra. Kanskje manglet jeg rett og slett litt flaks, hvis jeg kan si det på den måten.

— Det er i alle fall ingen tvil om at det kunne gått helt hjem, dersom jeg hadde hatt marginene mer med meg, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

— Jeg håper det holder seg like bra fram til VM, for i Spania fungerte det bra for meg, sier han videre.

Han legger ikke skjul på at det er godt å være hjemme igjen etter tre knallharde uker i Vuelta a España. Nå skal han bruke tiden fram til fellesstarten i VM til å lade batteriene og holde det i gang med rolige småturer.

Men det er ikke så mange hviledagene han får i Norge, for allerede torsdag reiser han til Firenze for å starte de siste VM-forberedelsene. Da er det først og fremst lagtempoen med Sky-laget som står i fokus.

Fornøyd

Det norske VM-håpet er i alle fall fornøyd med tingenes tilstand halvannen uke før fellesstarten i VM, der han har en sølvmedalje å forsvare fra i fjor. Han fikk en fin gjennomkjøring i Spania, og han er sikker på at skulderbruddet er helt leget.

Det var på den 12. etappen i Tour de France midt i juli at han var uheldig og ble innblandet i en velt. Resultatet var brudd i skulderen og en lang pause hjemme i Norge uten konkurranser.

Han ble såpass bra at han rakk å kjøre Vuelta a España, og der fikk han den bekreftelsen han var på jakt etter: VM-formen er på gang.

— Jeg kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd med det meste akkurat nå. Jeg gleder meg til VM, men vet også at det kommer til å bli et knallhardt ritt. Målet er å kjempe i toppen, og aller helst vil jeg selvsagt gjøre det bedre enn i fjor. Da ble det sølv, sier Boasson Hagen til NTB.

Sportssjefen avgjør

Ved siden av Edvald Boasson Hagen stiller også Thor Hushovd og Lars Petter Nordhaug i VM-fellesstarten. Ingen er i utgangspunktet utpekt som kaptein.

— Vi kommer til å kjøre for den som er sterkest og har dagen. De av oss som kjører er så erfarne og kjenner oss selv så godt, at vi fort merker om vi har dagen eller ikke.

— Til sjuende og sist er det sjefen som bestemmer hvem det skal kjøres for. Sportssjef Stig Kristiansen har det siste ordet, men vi som skal kjøre må være ærlige med oss selv og lagkameratene vi også, sier Hagen.

Han er ikke bekymret for at det lille norske laget skal få interne problemer i VM-rittet.

— Nei, jeg tror det skal gå veldig greit å finne ut hvem vi skal kjøre for. Det er nok ikke det som blir det største problemet i den knallharde og lange fellesstarten i VM, sier Edvald Boasson Hagen til NTB.

(©NTB)

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen