Sport

- Molde er et sterkt lag

<p>Basel-trener Heiko Vogel vil ikke ta for lett på Molde-laget.</p>

Molde: Aker Stadion. Trening med FC Basel før Champions League-kvalifiseringens tredje runde mot Molde Fotballklubb. Trener Heiko VogelFOTO: ERIK BIRKELAND
  • Lasse Tomren

— Molde er et fysisk sterkt og balansert lag. De er balanserte både offensivt og defensivt, og sterke i begge ender, sa Basel-treneren under tirsdagens pressekonferanse på Aker stadion.

Forsiktig

Onsdag kveld skal Basel møte Molde i tredje runde av Mesterliga-kvalifiseringen. Trener var tirsdag forsiktig når han skulle uttale seg om lagets forventninger til morgendagens kamp.

— Vi skal være forsiktige med å si at vi går for seier. Molde er den norske seriemesteren og Norge er et sterkt fotball-land. Norske lag, som Rosenborg, har markert seg i Champions League tidligere. Så vi skal være forsiktige med å si at vi forventer seier.

- Er det noen MFK-spillere du har lagt spesielt merke til?

— Molde er et kollektiv, så det hadde vært urettferdig å peke ut noen enkeltspillere, men jeg har selvfølgelig lagt merke til enkelte som kan påvirke kampen.

MFK-manager Ole Gunnar Solskjær pekte ut kampen mot Basel som årets kamp for Molde, så langt i sesongen. Basel-treneren ville imidlertid ikke bruke like sterke ord.

— Det er vanskelig å peke ut årets kamp på forhånd. Jeg vil vente med å gjøre det til kampene er spilt.

Ikke funnet rytmen

FC Basel har ikke imponert i åpningen av den sveitsiske sesongen. Klubben står med kun en seier etter tre spilte kamper. Vogel mener det skyldes at klubben ikke ennå har funnet rytmen.

- Tror du det vil ha mye å si at Basel nettopp har startet på sesongen, mens Molde allerede har spilt en halv sesong?

— Det har selvfølgelig noe å si. Vi har mange nye spillere, som ikke helt er inne i laget ennå og vi har ikke helt funnet rytmen. Det er ikke noe vi kan presse frem, men noe som kommer når det kommer. Det kan utgjøre en forskjell i morgen, men trenger ikke å gjøre det.

- Har du begynt å tenke på returoppgjøret i Sveits?

— Jeg tar kampen i morgen først. Det er først på torsdag jeg kan begynne å tenke på returoppgjøret. Det er først da jeg vet hvilke grep vi må gjøre og om vi må bytte ut spillere.