Sport

- Jeg skal ikke bare bli proff, jeg skal bli best av de proffe

Sondre Holst Enger legger lista høyt etter bronsemedaljen i VM.

Sondre Holst Enger (t.h) med bronsemedaljen etter U23-rittet i sykkel-VM fredag. T.v. vinneren Matej Mohoric fra Slovenia.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

FIRENZE (Aftenposten.no): Profflagene ligger langflate etter Sondre Holst Enger. –Jeg må en tur i tenkeboksen nå, sa bronsevinneren fra VM.

Den 19 år gamle Horten-gutten spurtet inn til Norges første medalje i fellesstart i U23-klassen siden Kurt Asle Arvesen vant VM-gull i San Sebastian i 1997. ## Allround-rytter

Unggutten har de fleste kvaliteter som skal til for å bli en meget god allroundrytter.

— Han kan spurte, han kan kjøre i bakker og han er meget god til å kjøre tempo, sier en stolt Atle Kvålsvoll som har hatt Holst Enger under sine vinger de to siste sesongene.

19-åringen har imponert stort i flere ritt tidligere i sesongen, og i VM var det bare sloveneren Matej Mohoric og sørafrikanske Louis Meintjes.

— Å bli proff allerede neste sesong er et veldig stort steg å ta. Jeg er veldig usikker på om det er det riktige for meg. Det kan hende det er lurere å vente ett år til, sier han, uten at det skorter på ambisjonene på sikt.

— Jeg skal ikke bare bli proff, jeg skal bli best av de proffe.

Aktuell for Belkin

Bronsevinneren som skal konsultere Kvålsvoll om fremtiden.

— Vi skal sette oss ned i ro og mak og fordøye dette først. Vårt mål i Team Plussbank er jo å få frem proffer, så slik sett vil det ikke være noen nedtur om han forsvinner allerede nå. Men jeg tror også at det lureste er at han venter en sesong til. Proff blir han helt sikkert uansett, mente Kvålsvoll.

— Finner vi et lag som er villig til å garantere ham en langsiktig plan, kan det hende vi hører ekstra godt på dem. Det kan jo også hende at han fortsetter hos oss til 1. august neste år og så forsvinner til et større lag, sier treneren som bekreftet at Lars Petter Nordhaugs Belkin er ett av lagene som har vist interesse.

- VM er det aller største utstillingsvinduet for disse guttene. Han bare bekreftet sitt enorme potensiale , la Kvålsvoll til.

Holst Enger ble nummer tre sammenlagt i årets Tour of Norway og vant like etterpå et ritt i Canada i Nations Cup.

Sondre Holst Enger er ikke bare en lovende sykkelrytter. Han er i tillegg en showmann som ofte byr litt ekstra på seg selv. Det ble ingen dans på pallen i Firenze, men det skyldtes at han hadde brukt absolutt alle kreftene i jakten på medaljen.

— Jeg hadde noe så sykt mye syre i bena i spurten. Nå er jeg bare superfornøyd, sa den andre norske som tok årets VM. Den første var Edvald Boasson Hagen på sist søndags lagtempo.

Les også

  1. - Jeg visste jeg ville henge med

  2. Supertalentet spurtet inn til VM-medalje