Sport

Verdens beste hopplag fulgte opp VM-gullet

Anders Bardal ledet Norge til lagseier i verdenscupen i Finland.

Anders Bardal og de andre norske hopperne fortsatte der de slapp i VM. De vant lørdagens lagkonkurranse i Lahti. Foto: NTB scanpix, arkivfoto

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Etter 1. omgang lå Norge på 2. plass llike bak Tyskland i lagkonkurransen i Lahti.

Anders Bardal sto for et kjempehopp på 127,5 meter og sendte Norge rett i ledelsen. Deretter fulgte Anders Jacobsen med 119 meter, Anders Fannemel med 121,5 meter og Rune Velta med 119,5 meter.

Norge var kun 2,1 poeng bak Tyskland, og det norske laget var i rute til å gjenta suksessen fra lagkonkurransen i Falun-VM der det ble norsk laggull.

Bardal best

Bardal fulgte opp med 129,5 meter i sitt andre hopp. Han viser storform om dagen og ga resten av laget et godt utgangspunkt.

Jacobsen landet på 124,5 meter, og Norge lå i front foran de to siste hopperne. Nestemann ut var Fannemel. Han innfridde og landet på 127 meter.

Velta avgjorde

Nå var alt opp til Velta i siste hopp.

Velta måtte hoppe minst 110 meter, og det klarte han lett. Velta landet på 123 meter, og Norges hopplag fortsetter oppturen. Seiersmarginen var 28,9 poeng.

Tyskland ble nummer to i lagkonkurransen, Japan nummer tre.

Det norske laget var identisk med det som var suverene gullvinnere i lagkonkurransen i VM forrige helg.

— Dette var veldig gledelig. Det var vanskelige forhold, veldig turbulent, og gutta kommer seg gjennom det, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

— Jeg er veldig fornøyd med hele laget.

 1. Les også

  Hoppkongen Wirkola først ut i Finnmarksløpet

Les mer om

 1. Hopp
 2. Rune Velta
 3. Anders Fannemel
 4. Anders Jacobsen
 5. Anders Bardal