Sport

Boasson Hagen: - Det blir veldig spesielt å skulle sykle mot Sky

— Det er vel ikke fokus på like mange detaljer her, men noen ganger kan det kanskje bli for mye også, sier Edvald Boasson Hagen før 2015-sesongen ruller i gang på Mallorca torsdag.

MYE NYTT: Edvald Boasson Hagen har ikke bare byttet lag, men også sykkel, fra Pinarello til Cervélo. - Foreløpig er jeg meget godt fornøyd med sykkelen, sier nordmannen.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Nytt lag, nye lagkamerater, nytt støtteapparat, nye sykler og en nygammel trener. Edvald Boasson Hagen har tatt flere grep for å komme tilbake der både han og de fleste andre innen sykkelsporten mener han bør være: som en vinner.

— Målet er i hvert fall å sykle bedre enn i fjor, slår opplendingen tørt fast på telefonen fra Mallorca. Trofeo Santanyí-Ses Salines-Campos over 175km torsdag blir Boasson Hagens første konkurranse i MTN-Qhubeka-drakten. Han skal bare sykle det første av de fire rittene som utgjør Challenge Mallorca og som arrangeres torsdag-søndag. Deretter venter både Tour of Qatar og Tour of Oman.

Vant ikke i fjor

Å gjøre det bedre enn i fjor bør være mulig. I sin siste av fem sesonger for team Sky ble det ikke en eneste seier.

— Jeg føler at det har gått helt greit å komme inn i det nye laget. Men da jeg var i Sky hadde jeg jo nordmenn som Kurt Asle Arvesen, Gabriel Rasch og kokken Henrik Orre rundt meg. I tillegg er Lars Petter Nordhaug nå tilbake i laget. Det vil helt sikkert bli veldig spesielt å sykle mot Sky etter alle de fine årene der. Men slik er det bare i dette gamet, jeg har syklet mot Lars Petter før, sier Boasson Hagen.

I utgangspunktet er overgangen fra enorme og detaljfikserte Team Sky til «andredivisjonslaget» MTN-Qhubeka veldig stor. Men nordmannen har ikke oppfattet det som noe problem foreløpig.

— Det er da sannelig nok folk rundt oss i støtteapparatet. Jeg merker jo at fokuset på detaljene kanskje ikke er like fremtredende, men noen ganger kan det bli for mye av det også, forklarer han.

Les også

Armstrong: - Jeg ville dopet meg igjen

Som en del av sosialiseringen i det nye laget fikk Boasson Hagen erfare forskjellen på fattig og rik. Et besøk i en township i Sør-Afrika gjorde et mektig inntrykk på 27-åringen.

— Det er veldig bra at laget hjelper til å sette søkelys på noe som kan gjøre hverdagen bedre for dem som bør der, understreker Boasson Hagen.

Klassikere og Tour de France

Treningen er nå styrt av den nygamle treneren Fredrik Mohn og Boasson Hagen selv. Det var en vinnerkombinasjon før Team Sky fant ut at de skulle gripe inn i nordmannens treningshverdag. Nå både håper og tror sykkelrytteren selv at resultatene skal komme:

— Vårklassikerne fra og med Milano – San Remo (22. mars) til og med Paris – Roubaix (12. April) er hovedfokuset på våren. Spesielt sistnevnte der ingen nordmann til nå har krysset målstreken på velodromen i Roubaix først.

- Og der skal MTN – Qhubeka kjøre for Boasson Hagen?

— Det kommer selvsagt an på formen, men i utgangspunktet skal jeg være en av hovedpersonene, ja.

MTN – Qhubekha har fått invitasjon til å kjøre Tour de France, og der er nordmannens andre store mål:

— Jeg vil svært gjerne få en etappeseier der igjen, understreker mannen som vant to etappeseire i verdens største sykkelritt i 2011.

Les også

  1. Sykkelstjerne med kreativt forsøk på å renvaske seg

  2. Boasson Hagen om lagskiftet: - Det er ikke et steg ned

  3. Boasson Hagen klar for nytt lag

Les mer om

  1. Edvald Boasson-Hagen