Tror Sverre Lunde Pedersen kan sette rekorder

Store forventninger til bergenseren i sesongåpningen.

Sverre Lunde Pedersen går sitt første verdenscupløp for sesongen fredag.
  • 100% Sport

Sverre Lunde Pedersen har levert supertider i sesongoppkjøringen. Det gir grunn til forventninger i helgens verdenscupåpning på skøyter i Calgary.

— Sverre har vært bunnsolid, og han har veldig god selvtillit inn mot sesongstarten. Det er godt å gå inn i en sesong med lave skuldre, sier landslagstrener Sondre Skarli.

Flere norske rekorder kan stå for fall på den raske isen i Olympic Oval.

— Jeg tror det kan bli bra tider her. Vi håper vi kan sette flere norske rekorder. Det hadde vært moro, sier Skarli.

Rask

For en snau uke siden gikk Pedersen en lynrask 3000 meter på 3.34,66. Det var over to og et halvt sekunder raskere enn Eskil Erviks offisielle verdensrekord på 3.37,28, men løpet blir ikke godkjent som ny verdensrekord fordi tiden ble oppnådd i et løp som ikke sto på den internasjonale terminlisten.

— Tiden til Sverre var eksepsjonelt god. Kanskje Sverres beste løp. 3000 meter gir en god pekepinn på både 1500 og 5000 meter. Han står distansen uhyre bra, og 28,1 på sisterunden lover kjempegodt for 5000 meter. På 1500 har han meget god stayerevne. Kan han få toppfarten inne, slik han hadde i Inzell i høst, kan det gå unna, mener landslagstreneren.

I verdenstoppen

Sist vinter viste de norske skøyteløperne stor framgang. Flere løpere besøkte seierspallen i løpet av sesongen, og i allround-VM tok både Pedersen og Ida Njåtun bronse. Skarli tror løperne hans blir enda sterkere kommende sesong.

— Vi håper å kjempe om å være med på pallen hver helg. Vi hadde 20 pallplasser i fjor. Det er mye. Vi håper på samme tall i år, men flere førsteplasser, sier han.

(©NTB)