Hvem fortjener ildsjelprisen i Vest-Agder?

Mandag kveld går fristen ut for å nominere til årets ildsjelpris i Vest-Agder. Kjenner du en som fortjener en slik pris?

Nils Aurebekk ble nominert til ildsjelprisen i 2016.

– Grunnfjellet i norsk idrett er alle ildsjelene. Uten ildsjelene stopper aktiviteten, sier Terje Larsen, organisasjonssjef i Vest-Agder idrettskrets.

Lørdag 3. november er det på ny Idrettsgalla Sør, denne gang i Sør Amfi i Arendal.

Der får de beste lagene og idrettsutøverne fra landsdelen fortjent heder og ære.

Det er også en sjanse til å løfte frem dem som betyr aller mest for idrettsaktiviteten på Sørlandet. De frivillige. Sammen med Vest-Agder Idrettskrets og Los skal vi skal hedre en person som har gjort en ekstraordinær innsats for idretten i Vest-Agder. I bunnen av saken kan du se hvordan du skal nominere din ildsjelfavoritt.

Lørdag 3. november deles folkets ildsjelpris ut på Idrettsgalla Sør.

Tidligere vinnere er Thor Reidar Toft fra Holum, Harry Andersen fra Vindbjart og Arild Vehus fra Terrengkarusellen. Sistnevnte satte stor pris bare på at han i det hele tatt ble nominert i fjor.

– Nominasjonen var et bevis på at jobben man gjør blir satt pris på. Det betydde mye for meg, sier Vehus.

Løypesjefen i Terrengkarusellen kjenner en rekke ildsjeler rundt forbi som fortjener å bli nominert.

– Det er veldig mange ildsjeler som gjør en fantastisk jobb som aldri blir lagt merke til. Jeg vil oppfordre folk til å tenke seg om det er noen i deres klubb som jobber i det skjulte, men som likevel gjør en uvurderlig jobb for idrettslaget sitt. Min erfaring er at det er veldig moro å bli lagt merke til for innsatsen man legger ned, sier Vehus.

Harry Andersen fra Vindbjart vant Folkets Idrettspris i 2016.

Enorm dugnadsinnsats

Vi oppfordrer deg eller din klubb til å nominere én eller flere kandidater.
Eneste kriterium for å vinne er at vedkommende over tid skal ha lagt ned en ekstraordinær, frivillig innsats i idretten. En jury plukker ut fem kandidater.

– I Vest-Agder utfører ildsjelene til sammen ca. 1000 årsverk til en verdi av omkring 480 millioner. Enten du er trener, leder, styremedlem, vasker drakter, steiker vafler eller funksjonær i et arrangement, er du gull verd for idretten og idrettslaget. Det er dette samspillet som gjør norsk idrett unik, og som er med å skape talentene og tilhørighet i lokalsamfunnet, sier Larsen.

Det er til slutt Fædrelandsvennens lesere som kårer vinneren.

Fristen for å nominere er mandag 8. oktober innen midnatt. Send nominasjon til mailadresse sporten@fvn.no og merk mailen med ildsjelpris. Gi også en forklaring på hvorfor din favoritt bør vinne fram.