Sport

Nytt gull for kombinert-Riiber: – Fy søren. Det er sykt med to gull på rad

17 år gamle Jarl Magnus Riiber tok fredag sitt annet kombinertgull i junior-VM. Unggutten la grunnlaget for seieren med nok et kjempesvev i bakken.

Jarl Magnus Riiber vant fredag sitt annet gull i junior-VM på like mange muligheter. Her står han øverst på onsdagens seierspall. Foto: FIS/NSF / NTB scanpix

Jarl Magnus Riiber (17) freser fra kombinert-konkurrentene i junior-VM. Fredag vant han for andre gang på tre dager.

Unggutten la grunnlaget for seieren med nok et kjempesvev i bakken. Forspranget på 39 sekunder han skaffet seg i hoppbakken var aldri truet i det fem kilometer lange langrennet. I stedet økte nordmannen til konkurrentene og vant til slutt med 47,4 sekunder.

– Fy søren. Det er sykt med to gull på rad. Jeg hopper bra og alt flyter. I tillegg har jeg klart å legge inn en liten formtopp i langrennet. Jeg flyter egentlig bare på en sky, sier vinneren til NTB.

– Jarl gjorde jobben i hoppbakken, og hadde full kontroll i sporet. Han vinner ganske overlegent i dag, skryter juniorlandslagstrener i kombinert Peder Sandell.

Treningssak

Det var et solid hopp på 99,5 meter som ga et perfekt utgangspunkt. Som så mange ganger før gikk han ut først i langrennet.

– Det er ikke så lett å gå ut først. Det er veldig mange gode langrennsløpere som kommer bak. Jeg vet jo at de har slått meg med et minutt tidligere i år, så det var deilig å holde unna. Man må bare pushe seg selv, sier Riiber.

Skal vi tro treneren har unggutten god kontroll på situasjonene.

– Han har veldig klare planer når han ligger der han gjør. Han går ut kontrollert og øker etter hvert.

– Hvordan jobber han mentalt for å takle presset ved å gå ut først?

– Det er en treningssak å gå ut først, men Jarl har vært god i hoppbakken i mange år. Han har gjort det mange ganger, men det er klart at det er noe annet å gjøre det i junior-VM og verdenscup enn hjemme i norgescupen, sier Sandell.

Parademarsj

17-åringens forfølger ved passering 2,5 kilometer var hans eldre bror Harald Johnas Riiber, som lå 52,5 sekunder bak.

De siste kilometerne ble derfor en parademarsj for kombinertkometen. I mål var han hele 47,4 sekunder foran tyske Jakob Lange som tok sølv. Kristjan Ilves fra Estland sikret bronsen etter å ha slått tsjekkiske Tomas Portyk med to tideler.

Harald Johnas Riiber falt litt nedover på resultatlisten og endte til slutt på 6.-plass. Lars Buraas gikk nok et sterkt langrenn og gikk seg opp fra 23.— til 8.-plass.

– Harald slipper bronseplassen i den siste bakken. Det var litt synd, for han kjempet bra hele veien, sier Sandell.

Sigmund Kielland gikk over målstreken som nummer 34. Riiber sikret fredag Norges sjuende gull under junior- og U23-VM (©NTB)

 1. Les også

  Nytt norsk gull i junior-VM

 2. Les også

  Norsk 17-åring på pallen i verdenscupen

 3. Les også

  Her er Norges ti største vinteridrettstalenter

Les mer om

 1. Kombinert

Relevante artikler

 1. SPORT

  Kombinertkometen Riiber holdt unna og tok gull i junior-VM

 2. SPORT

  Som liten var han en «lav svekling». Nå er nordmannen verdensmester.

 3. SPORT

  Riiber knuste konkurrentene igjen – tok seier nummer syv

 4. SPORT

  Riiber sikret overlegent NM-gull

 5. SPORT

  Riiber med skuffende hopp i Holmenkollen

 6. SPORT

  Norgesmesteren som følger eget hode